VLADIMIR SIMICEK Afp
LAŽNA OBJAVA

Ispravljena pogrešna nagađanja: Jedan od najvećih nogometaša žrtvama potresa nije ponudio svoj hotel

Iako su društvenim medijima počele kružiti razne informacije, utvrđeno je da jedna ipak nije točna
Piše: SNObjavljeno: 09. rujan 2023. 18:11

U prvoj verziji teksta objavljenog na portalu Sportskih novosti 9. rujna navedeno je kako je jedan od najpoznatijih nogometaša svih vremena, Cristiano Ronaldo ponudio smještaj žrtvama potresa u Maroku u svom hotelu ‘Pestana C7 Marrakech. Provjerom utvrđivača činjenica, raskrinkavanje.ba, utvrđeno je kako je informacija potpuno netočna. Ispravni podaci su naknadno, 20. rujna, dodani u članak, čime mu je dan potpuni kontekst.

Mnogi sportaši još jednom su pokazali veliko srce u najtežim društvenim trenucima. Kadrovi snažnog potresa u Maroku (6,8 stupnjeva po Richteru) u kojem je život izgubilo preko 1000 ljudi obišli su svijet, a dobrotvornim akcijama u teškim trenucima pridružili su se i nogometaši.

Dio Marokanaca privremeni dom traži na sigurnim mjestima u Marakešu, odnosno u slobodnim hotelima i kućama gdje se planiraju smjestiti stanovnici koji su ostali bez krova nad glavom. Svjetski mediji, uključujući španjolsku Marcu, pisali su da je Cristiano Ronaldo nedugo nakon elementarne nepogode kontaktirao svoj tim i besplatno ustupio zemlji svoj hotel na korištenje. Naknadnom provjerom, ustanovilo se da te informacije nisu točne.

Mediji su navodili da će u hotelu ‘Pestana C7 Marrakech" s lokacijom na periferiji grada, Marokanci boraviti dok im se ne osigura drugi smještaj. Ta informacija nije točna, kao niti ona da će tim slavnog Portugalca osigurati besplatne obroke u restoranu hotela, koji je ocijenjen s četiri zvjezdice, a sadrži i fitnes centar, vrt, luksuznu terasu i bar.

Točno je, međutim, da su se dobrotvornim akcijama pridružili i reprezentativci Maroka. Popularno zvani "Atlas Lionsi" trebali su zaigrati protiv Liberije u sklopu kvalifikacija za Afrički kup nacija, no utakmica je bila, jasno, odgođena. Stoga su se igrači pod vodstvom Walida Regraguija zaputili u medicinski centar u Agadir da bi donirali krv ozlijeđenima u strahovitom potresu.

Linker
04. svibanj 2024 23:08