IMAGO/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
SKANDAL U ITALIJI

Ispred njega je velika borba: Osramoćeni nogometaš zbog ovisnosti mora na liječenje, oglasio se i Juventus

Klub ga nije ostavio na cjedilu, za vrijeme njegove suspenzije nastavit će mu isplaćivati plaću
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 20. listopad 2023. 06:53

Nicolò Fagioli idućih sedam mjeseci provest će izvan nogometa. Talijanski nogometni savez suspendirao je nogometaša Juventusa zbog ilegalnog klađenja, a suspenzija počinje službeno počinje s 20. listopadom. Drugim riječima, za njega je sezona završena jer nogometu će se moći vratiti nekoliko dana uoči posljednjeg prvenstvenog kola sezone i utakmice protiv Monze.

"Nicolò Fagioli kažnjen je novčano s 12.500 eura i 12 mjeseci diskvalifikacije, od čega je pet mjeseci preinačeno na alternativnu kaznu. Sudjelovat će u terapijskom programu u trajanju od minimalno šest mjeseci za liječenje ovisnosti o kockanju te na minimalno deset javnih skupova u razdoblju od pet mjeseci", priopćeno je iz Saveza.

Juventus je, pak, čvrsto stao iza svoga osramoćenog nogometaša. Nisu ga ostavili na cjedilu, za vrijeme njegove suspenzije nastavit će mu isplaćivati plaću.

"Klub prima na znanje kaznu Saveza i potvrđuje svoju punu potporu Nicolòu Fagioliju da se uhvati u koštac s problemom. Pružit ćemo mu svu potrebnu podršku u provođenju terapeutskog plana. Čvrsto smo uvjereni da će se Nicolò, uz podršku Kluba, svojih suigrača, obitelji i profesionalaca koji mu pomažu, suočiti s velikim osjećajem odgovornosti na terapijama te nakon što suspenzija bude odslužena, u miru se vratiti nogometu", priopćeno je iz Juventusa.

Linker
27. travanj 2024 08:31