Profimedia, SN
ODABRANO DRUŠTVO

Istresli milijune za zvijezde, a što bi tek bilo da su ih spojili: Pred ovom ekipom tresao bi se i City

Čelnici saudijske lige su već doveli dosta dobrih igrača, ali sigurno će ih biti još
Piše: SNObjavljeno: 05. srpanj 2023. 11:33

Sve se više poznatih nogometaša odlučilo za nastavak karijere u Saudijskoj Arabiji. Čelnici tamošnje Super lige su odlučili stvoriti što jače moguće natjecanje i pri tome nimalo ne štede u iznosima koje nude nogometašima za plaće. Zovu novca, nakon dugačkih pregovora, nije odolio ni Marcelo Brozović, a on, Jota i Roberto Firmino su posljednji nogometaši koji su dogovorili uvjete sa saudijskim klubovima.

Prijelazni rok nije gotov, sigurno će Saudijci privući još nekoliko dobrih nogometaša za dolazak u njihovu ligu, ali već sada se može stvoriti dobra momčad od igrača koji će sljedeće sezone igrati u tamošnjoj ligi. Mi smo se odlučili za posložiti ih u dosta ofenzivnoj formaciji 3-3-4 u kojoj su Jota i Konan malo izvan svoje uobičajene zone igranja dok smo Cristiana Ronalda za ovu priliku stavili na lijevo krilo. No, svi se mogu snaći i u ovim ulogama:

image

Najbolja postava saudijske lige

SPORTSKE NOVOSTI

Edouard Mendy (Al-Ahli, trenutna vrijednost 12 milijuna eura) - Prije tri godine je došao u Chelsea iz Rennesa za 24 milijuna eura, sada je otišao u Al-Ahli za 18,5 milijuna. Branio je još za Marseille i Reims, a za reprezentaciju Senegala ima 29 nastupa.

Marcel Tisserand (Ettifaq, 2,8 milijuna eura) - Karijeru je počeo u Monacu, a igrao je još za Lens, Toulouse, Ingolstadt, Wolfsburg i Fenerbahçe. U Saudijsku Arabiju je došao prošlog ljeta, a s 30 godina ima i 36 nastupa za reprezentaciju Konga.

Kalidou Koulibaly (Al-Hilal, 15 milijuna eura) - Prošlog ljeta je u bogatom transferu napustio Napoli kako bi došao u Chelsea, a samo 12 mjeseci poslije je otišao u Al-Hilal. Kapetan senegalske reprezentacija ima 70 nastupa za nacionalnu momčad, a prije Napolija bio je član Metza i Genka.

Ghislain Konan (Al-Nassr, 8 milijuna eura) - Ovaj 27-godišnji reprezentativac Obale Bjelokosti je u Al-Nassr došao prošlog ljeta iz Reimsa, igrao je još za Vitoriju Guimarães.

Marcelo Brozović (Al-Nassr, 25 milijuna eura) - Dugo je trajala sapunica oko Brozovićevog odlaska u Al-Nassr, a naposljetku se to dogodilo. Hrvatski veznjak ima 87 nastupa i 7 golova za Vatrene, a u Inter je došao u zimu 2015. godine.

N‘Golo Kanté (Al-Ittihad, 15 milijuna eura) - Još jedna velika zvijezda koja je došla ovog ljeta u saudijsku ligu. Kanté ima 32 godine i 53 nastupa za reprezentaciju Francuske, a prije Chelsea igrao je za Caen i Leicester.

Rúben Neves (Al-Hilal, 40 milijuna eura) - Saudijci su platili čak 55 milijuna eura Wolverhamptonu da bi ga doveli. Ovaj 26-godišnjak ima 41 nastup za reprezentaciju Portugala, a prije ‘Vukova‘ bio je član Porta.

Jota (Al-Ittihad, 13 milijuna eura) - Ovaj 24-godišnjak je jučer potpisao ugovor s Al-Ittihadom u koji je došao iz Celtica za odštetu od 29,1 milijun eura. Karijeru je počeo u Benfici, a prije Celtica igrao je još i za Rayo Vallecano. Upisao je 18 nastupa za U21 reprezentaciju Portugala, ali se nije uspio nametnuti za nastup za seniore.

Cristiano Ronaldo (Al-Nassr, 15 milijuna eura) - Najveća zvijezda saudijske lige u koju je došao s prvim danom 2023. godine i zbog kojeg je pokrenut cijeli domino-efekt dovođenja europskih nogometnih zvijezda.

Roberto Firmino (Al-Ahli, 18 milijuna eura) - Dirljiv je bio oproštaj od Liverpoola u kojem je Firmino proveo 8 godina nakon što je na Anfield stigao iz Hoffenheima. Ovaj reprezentativac Brazila za svoju nacionalnu momčad ima 55 utakmica i 17 golova.

Karim Benzema (Al-Ittihad, 25 milijuna eura) - Izgledalo je kao da će Benzema, poput Luke Modrića, ostati još jednu sezonu u Realu, ali Francuz se odlučio na odlazak u Saudijsku Arabiju. Benzema ima 97 nastupa i 37 golova za reprezentaciju Francuske, a u Real je došao 2009. iz Lyona.

Ukupno ova momčad po Transfermarkt vrijedi 188,8 milijuna eura, ali ta bi vrijednost bila puno, puno veća kada bi uzeli u obzir maksimalne cijene koje su ovi nogometaši imali u svojim karijerama.

Linker
26. svibanj 2024 07:50