Robinho u dresu Atletico Mineira

 NELSON ALMEIDA/AFP/PROFIMEDIA Nelson Almeida/Afp/Profimedia
STIGLA POTVRDA

Italija zatražila izručenje bivše velike nogometne zvijezde: Čeka ga 9 godina zatvora zbog silovanja

Talijanski Vrhovni sud potvrdio je devetogodišnju kaznu koju je donio milanski sud, a potvrdio Žalbeni sud
Piše: SNObjavljeno: 04. listopad 2022. 19:06

Talijansko ministarstvo pravosuđa zatražilo je danas od Brazila izručenje bivšeg napadača Real Madrida, Milana i brazilske reprezentacije, Robsona de Souze, popularno zvanog Robinho. Povod je pravomoćna presuda bivšem nogometašu na devet godina zatvora i to za silovanje mlade Albanke u Milanu, 2013. godine. U pitanju je bilo grupno silovanje.

Posljednjih mjeseci bilo je kontakata između dviju zemalja i, prema talijanskoj agenciji ANSA, vjerojatno je da su brazilske vlasti dale informacije o tome gdje se nalazi 38-godišnji Robinho, što je dovelo do službenog zahtjeva za izručenje od strane talijanskog pravosuđa.

Robinho je osuđen za grupno silovanje 23-godišnje Albanke. Nemili događaj zbio se 22. siječnja 2013. u milanskom noćnom klubu u kojem je nogometaš, prema istrazi, navodno natjerao mladu ženu da pije, kako bi je potom odveo u garderobu gdje ih je čekala skupina muškaraca, koji su je, zajedno s Robinhom, silovali.

Talijanski Vrhovni sud potvrdio je devetogodišnju kaznu koju je donio milanski sud, a potvrdio Žalbeni sud, no brazilski ustav ne dopušta izručenje svojih državljana, pa brazilske vlasti možda neće isporučiti bivšeg nogometaša.

Osim Robinha, u silovanju su sudjelovali njegov prijatelj Ricardo Falco - također osuđen na devet godina zatvora u Italiji - i još četiri neidentificirana muškarca.

Linker
05. svibanj 2024 05:26