Ivan Jurić je dobio veliko priznanje za svoj trenerski rad

 FABIO FERRARI/LAPRESSE/PROFIMEDIA Fabio Ferrari/Lapresse/Profimedia
HRVAT MEĐU ELITOM

Ivan Jurić se našao na prestižnoj listi najboljih svjetskih trenera, a iza sebe je ostavio velika imena

Hrvatski stručnjak je uvršten među 50 najboljih trenera na svijetu u 2021. godini
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 26. prosinac 2021. 11:09

Poznati nogometni magazin FourFourTwo napravio je popis 50 najboljih trenera svijeta u 2021. godini, a na njemu je svoje mjesto našao i hrvatski stručnjak Ivan Jurić koji je prošlu sezonu završio na klupi Verone, a od ljeta vodi Torino. Jurić se nalazi na 42. mjestu, a iza njega je ostalo nekoliko uglednih imena poput Rafe Beniteza i aktualnog trenera Barcelone Xavija.

"Ivan Jurić sagradio je katedralu na živom pijesku u Hellas Veroni. Učenik Atalantinog Giana Piera Gasperinija prošle je sezone u svojoj momčadi imao 13 posuđenih igrača s kojima je igrao u sustavu 3-6-1 i otključavao vrata na koja nije imao pravo. Nadamo se da će Jurić ove sezone dobiti malo više stabilnosti u Torinu kako bi pokazao za što je sposoban. Njegova je momčad izvrsna u ograničavanju razmaka između linija, igranju duboke obrane i iskorištavanju šansi koje se pojavljuju. Mogla bi iznenaditi mnoge pod Jurićevim vodstvom", piše FourFourTwo.

Za engleski magazin, najbolji trener i u 2021. godini je bio Pep Guardiola koji je osvojio premierligaški naslov s Manchester Cityjem, iza njega je trener Chelseaja Thomas Tuchel, a Top 5 zatvaraju Jürgen Klopp (Liverpool), Antonio Conte (Inter/Tottenham) i Hansi Flick (Bayern/njemačka reprezentacija).

Linker
20. travanj 2024 12:02