AP
POGLEDAJTE GOLOVE

Ivan Klasnić strijelac u rapsodiji Boltona, Liverpool prvenstvo započeo kiksom

Razočaravajuće je u novu sezonu ušao Liverpool, koji je na svom Anfieldu remizirao sa Sunderlandom 1-1
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 13. kolovoz 2011. 20:17

Nogometaši Boltona ostvarili su najuvjerljiviju pobjedu u dosad završenih pet utakmica otvarajućeg kola nove premierligaške sezone. Slavili su Wanderersi kod novog Premierligaša QPR-a u Londonu 4-0. Strijelac trećeg gola za momčad Owena Coylea bio je Ivan Klasnić. Pogodio je hrvatski napadač u 70. minuti dvoboja na Loftus Roadu lijepo zahvativši loptu koja je bježala od njegove lijeve noge. Nalazio se u tom trenutku malo unutar 16-erca po sredini terena, a na putu do gola lopta je okrznula domaćeg braniča koji je pokušao blokirati Hrvatov šut i time dodatno otežala posao vrataru Kennyju.

Klasnić je počeo prvu premierligašku utakmicu u Boltonovu dresu od 9. svibnja 2010. godine, odnosno završnog kola pretprošle sezone.

Igrao je do 86. minute. Bio mu je ovo 13. premierligaški pogodak u dresu Wanderersa u jubilarnom 50. nastupu.

Osim Boltona, do pobjede je prvog dana nove sezone u Engleskoj došao još samo Wolverhampton pobijedivši kod Blackburna 2-1.

Razočaravajuće je u novu sezonu ušao Liverpool, koji je na svom Anfieldu remizirao sa Sunderlandom 1-1. Krenuli su Dalglishevi izabranici furiozno u utakmicu. Luis Suarez je u šestoj minuti promašio 11-erac, da bi u 12. na asistenciju škotskog pojačanja iz Blackpoola Charlieja Adama doveo domaće u 1-0 vodstvo. Kako je utakmica odmicala, Liverpool je sve više tonuo, premda je Stewart Downing u prvom poluvremenu nakon lijepog soloprodora uzdrmao gredu. U 57. je minuti 26-godišnji švedski veznjak gostiju Sebastian Larsson krasnim poluškarcima "probušio" Pepea Reinu postavivši konačan rezultat.

U posljednjemu subotnjem dvoboju prvoga premierligaškog kola nogometaši Newcastlea i Arsenala odigrali su na St. James' Parku utakmicu bez pobjednika i bez golova. Sezona je za Arsenalova menadžera Arsenea Wengera započela na višestruko frustrirajući način. Osim što Newcastleu nije mogao suprotstaviti Cesca Fabregasa i Samira Nasrija, koji predano rade na svom odlasku iz kluba, kao ni ozlijeđene Aboua Diabyja i Jacka Wilsherea, igra njegove momčadi opet se pokazala kronično neefikasnom. Ono malo prilika koje su imali da bi došli u poziciju za ugrožavanje golmana domaće momčadi njegovi su nogometaši upropaštavali uglavnom u predzadnjem potezu.

Konačno, vrhunac frustracija nastupio je u 75. minuti, kada su se u nastaloj gužvi na travnjaku fizički sukobili Arsenalov debitant Gervinho, pristigao ovog ljeta iz Lillea, i kontroverzni veznjak domaćeg sastava Joey Barton, koji je zaigrao unatoč činjenici da je završio na transfer-listi nakon što je preko svog Twitter-profila kudio sportsku politiku vlastitog kluba.

Gervinha je Barton, nakon što je Bjelokošćanin oboren prekršajem, pokušao nasilno podići. Novi napadač Arsenala uzvratio mu je udarcem šakom po glavi. Premda je isti bio blag, Barton se teatralno srušio na travnjak kao da je nokautiran.

Sudac Peter Walton isključio je 24-godišnjeg Bjelokošćanina, dok je Bartonu pokazao samo žuti karton.

Premierhsip, 1. kolo:

Liverpool – Sunderland 1-1 (Suarez 12 / Larsson 57)

Blackburn – Wolverhampton 1-2 (Formica 20 / Fletcher 22, Ward 47)

Fulham – Aston Villa 0-0

Wigan – Norwich City 1-1 (Watson 21 / Hoolahan 45)

QPR – Bolton 0-4 (Cahill 40+1, Gabbidon 67-ag, Klasnić 70, Muamba 79)

Linker
24. rujan 2024 08:30