Getty
REAKCIJA SVLAČIONICE

IVAN RAKITIĆ ŽELI KANTU 'Polufinale smo odradili, a sada idemo po naslov prvaka'

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 13. svibanj 2015. 01:49

Nogometaši Barcelone potvrdili su plasman u finale Lige prvaka iako su u uzvratnoj utakmici polufinala u Muenchenu izgubili od Bayerna 2-3 (2-1). U prvom dvoboju u Barceloni katalonski sastav je slavio s 3-0 i s ukupnih 5-3 prošao u finale, gdje u Berlinu čeka boljega uz dvoboja Real Madrid - Juventus.

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić igrao je za Barcelonu do 72. minute i odradio solidan posao u sredini.

- Ovo je bila vrlo teška utakmica, ipak smo igrali protiv jedne od najboljih momčadi na svijetu. Pozitivan rezultat iz prve utakmice dao nam je određenu sigurnost u uzvratu, ali nismo zadovoljni, željeli smo pobijediti.

Kada je u pitanju trener Luis Enrique, Ivan Rakitić ima samo riječi hvale.

- Svaki trener ima svoje ideje, ali Enrique je za nas vrlo važan. Ovim putem htio bih mu se zahvaliti u ime čitave momačadi jer bi bez njega sve ovo bilo nemoguće. Polufinale je bio dobro odrađen posao, a sada idemo po naslov - kazao je Raketa.

Trener Katalonaca, Luis Enrique bio je uzbuđen nakon plasmana u veliko finale u Berlinu.

- Igrači su bili sjajni, presretan sam. Iako smo upisali poraz moram im čestitati. Naša iduća misija je naslov prvaka Europe. Koga bih htio u finalu? Svejedno, koja momčad više zasluži - poručio je Enrique.

S druge strane vladala je tuga u svlačionici Bavaraca.

- Nadali smo se čudu, ali na kraju nismo uspjeli. Mi smo polufinale izgubili već u prvoj utakmici. U Münchenu smo igrali puno bolje i pokazali smo velku želju za pobjedom - kazao je kapetan Lahm.

Glavni strateg Bayerna, Pep Guardiola otkrio je što je rekao svojim igračima u svlačionici na poluvremenu okršaja na Allianz Areni.

- Zahvalio sam se svim igračima u svlačionici. Ove sezone imali smo puno problema, ali unatoč tome pružali smo odlične partije. Zadovoljan sam svojom ekipom i načinom na koji smo igrali iako nismo izborili finale. Tražili smo rani pogodak večeras što nam je u konačnici i uspjelo, ali smo potom primili dva brza pogotka, ali nema veze. Zadovoljstvo mi je voditi ovakav klub i ovakve momke. Čestitke i Barceloni, nadam se da će slaviti u petom finalu Lige prvaka - kazao je Pep.

Linker
22. rujan 2024 04:25