Luka Ivanušec

 PETER LOUS/ORANGE PICTURES/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Peter Lous/orange Pictures/shutterstock Editorial/profimedia
ZNA LI GA DALIĆ?

Ivanušec sjajan u debiju za nizozemskog velikana, ali jedan Hrvat ispod radara nastavlja sa sjajnim igrama

Donosimo pregled najboljih igara hrvatskih nogometaša u deset vodećih europskih liga
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 04. rujan 2023. 14:51

Dugo je Feyenoord čekao Luku Ivanušeca, a već je u prvoj utakmici bivši Dinamovac pokazao kako ga se isplatilo čekati. U visokoj gostujućoj pobjedi nad Utrechtom (5:1), Ivanušec je sudjelovao s asistencijom te za svoju igru od Sofascore dobio ocjenu 8,4. To je bila druga najveća ocjena u cijeloj momčadi, veću je dobio samo Calvin Stengs, a Ivanušec je svoj debi za Feyenoord proslavio i ulaskom u idealnu momčad četvrtog kola nizozemske Eredivisie.

Kako u Nizozemskoj ove sezone imamo dosta igrača, tako nam i drugi najbolji hrvatski igrač u top 10 europskih liga proteklog vikenda dolazi iz te lige. Riječ je o Ivoru Panduru, vrataru Fortune Sittard koji je u ovoj sezoni nastavio s dobrim partijama koje je pokazivao prošlog proljeća. On je u susretu protiv Ajaxa sačuvao svoju mrežu netaknutom (0:0), imao četiri obrane i za to dobio ocjenu 7,9. Nije mu to bila prva dobra utakmica ove sezone, nakon četiri kola nizozemskog prvenstva Pandur je deveti najbolje ocijenjeni igrač lige s prosječnom ocjenom 7,70. To je i najbolji prosjek za nekog vratara u Eredivisie.

Luka Modrić je napokon startao u udarnoj postavi Reala protiv Getafea (2:1) i odmah pokazao kako je i dalje u odličnoj formi. S kapetanskom vrpcom oko ruke Modrić je za svoju izvedbu dobio ocjenu 7,8 i bio najbolje ocijenjeni igrač startne postave madridske momčadi. Dobro je izgledao i Ante Rebić u posljednjih 15 minuta utakmice između Bešiktaša i Konyaspora (0:1) te dobio ocjenu 7,6.

Petar Musa nije postigao niti jedan gol u uvjerljivoj pobjedi Benfice nad Vitoriom (4:0), ali se s ocjenom 7,3 nalazi u društvu četvorice Hrvata koji su za svoje igre proteklog vikenda dobili upravo tu ocjenu. Još su dva napadača u tom društvu - Andrej Kramarić koji je upisao asistenciju u pobjedi Hoffenheima nad Wolfsburgom (3:1) te Matej Frigan koji je postigao počasni gol u porazu Westerloa kod Cercle Bruggea (0:1). Tu je još i stoper Filip Benković koji je također postigao gol u uvjerljivoj pobjedi Trabzonspora kod Kasimpase (5:1).

Josip Šutalo ponio je kapetansku vrpcu u gore pomenutom susretu između Fortune Sittard i Ajaxa, a za svoju je izvedbu dobio ocjenu 7,2. Ovotjedni top 10 zatvara Dion Drena Beljo koji je postigao gol na utakmici između Augsburga i Bochuma (2:2), a od Sofascore je dobio ocjenu 7,1.

Linker
26. travanj 2024 11:32