GRIGORIY SOKOLOV Sputnik Via Afp
NAPUŠTA REPREZENTACIJU?

Ivica Olić postaje trener ruskog velikana? Navodno je sve već dogovoreno, zna mu se i pomoćnik

Moskovski CSKA na koračić je od odluke da smijeni trenera Viktora Gončarenka.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. ožujak 2021. 20:50

Hoće li hrvatska nogometna reprezentacija ostati bez jednog od svojih važnijih "kotačića" uoči početka kvalifikacija za SP 2022. u Kataru? Ne samo da će biti malo vjerojatno da će Ivan Perišić i Marcelo Brozović moći doći na okupljanje Vatrenih prije utakmica sa Slovenijom, Ciprom i Maltom zbog problema s koronom u milanskom Interu, nego bismo mogli ostati i bez trenera...

Ne, neće Zlatko Dalić nigdje otići, ali bi mogao njegov prvi suradnik. Ivica Olić, nekadašnji visokovrijedni igrač, a danas pomoćni trener i prvi izbornikov suradnik slovi za glavnog kandidata za preuzimanje CSKA iz Moskve. Naime, taj je klub spreman smijeniti Viktora Gončarenka koji ga je vodio od 2016. godine, a presudila mu je loša europska sezona, ali i domaće prvenstvo u kojem je tek peti. Ne želi uprava CSKA čekati ljeto, promjene će se dogoditi odmah. Makar, još ništa nije službeno.

Ruski mediji, napose SportExpress stavlja Olića u prvi plan, pozivajući se pritom i na izvore iz kluba. Oni drže da bi Olić trebao biti imenovan u sljedećih nekoliko dana, nagađa se - do ponedjeljka. Čelnici kluba ne mare previše za to što Olić nikoga nije vodio u trenerskoj karijeri, koja je započela 2017. godine.

SportExpress dodaje kako bi Olićev pomoćnik bio Elvir Rahimić, još jedan bivši igrač CSKA koji ovog trenutka također radi kao pomoćnik u svojoj, BiH-reprezentaciji uz Ivajla Peteva. Ipak, navode i ime protukandidata Oliću, a to je legendarni stoper Vasilij Berezuckij koji je trenutno pomoćnik još uvijek aktualnog trenera Gončarenka.

Ne zaboravimo, Dinamo je u grupnoj fazi Europske lige jednom igrao neodlučeno (0-0), a jednom i dobio (3-1) Moskovljane. Olić je pak u CSKA-u proveo tri i pol sezone, te je u razdoblju od 2003. do 2006. s klubom osvojio tri nacionalna prvenstva, po dva kupa i superkupa te Kup UEFA 2005. godine.

Linker
25. travanj 2024 10:38