Ilustracija (kadar iz Kijeva) i Igor Jovićević

 AFP
SAMO RIJEČI HVALE

Iz Ukrajine hvale veliki potez bivšeg trenera Modrih: ‘Odigrao je posebnu ulogu, a pomogao je i Dinamo‘

‘Timoščuk? Nepotrebna karika u evoluciji. On ne predstavlja ništa, on više nema nogometnu budućnost‘
Piše: SNObjavljeno: 16. ožujak 2022. 22:00

Mnogi ukrajinski sportski djelatnici priključili su se obrani svoje države, a među njima je i počasni predsjednik nogometnog kluba Dnjipro-1, Jurij Bereza. U situaciji kada je njegova zemlja napadnuta, Bereza je našao snage pohvaliti ono što je trener kluba, Hrvat Igor Jovićević, napravio proteklih dana.

"Napravili smo sve što smo mogli da svi naši stranci, predvođeni trenerom Igorom Jovićevićem, napuste Ukrajinu. Na teritoriju Europske unije osnovali smo stožer za pomoć Ukrajini, a posebnu ulogu je imao Jovićević. On je, zajedno s ostalim strancima iz kluba i uz pomoć Dinama Zagreb, pokrenuo lanac pomoći klubu, gradu Dnjipru i vojsci Ukrajine", rekao je Bereza za Fanday te dodao:

"Nije bilo nikakvih problema prilikom evakuacije stranaca, a iako oni mogu suspendirati ugovore i igrati za druge klubove do kraja sezone, svi žele ostati u Dnjipru-1. Čekaju našu pobjedu u ovom ratu, sada rade što mogu da nam pomognu u ovoj situaciji. Svi vjeruju u naš projekt."

image

Igor Jovićević je nakon napuštanja Ukrajine pokrenuo lanac pomoći

CROPIX/AFP

Bereza smatra kako će Ukrajina sigurno izaći kao pobjednik ovog rata, a nije birao riječi za ruske agresore:

"Pobijedit ćemo kada potpuno uništimo orke koji su nas napali. Nemam nikakve sumnje da će Ukrajina iz svega izaći kao pobjednik. Nazvao sam Ruse orcima, ali nema smisla vrijeđati orke, likove iz 'Gospodara prstenova'. Moroni koji podržavaju Putina su mnogo gori od njih", izjavio je Bereza i dodao:

"Kako mi možemo biti odgovorni za ponašanje bolesnog morona koji ima tipku za aktiviranje nuklearnog oružja. No, po meni je od nuklearnog rata gora činjenica da je neki moron naredio bombardiranje rodilišta u Mariupolju."

Počasni predsjednik Dnjipra-1 posebno se osvrnuo na ukrajinsku nogometnu legendu, Anatolija Timoščuka koji i dalje obavlja funkciju pomoćnog trenera ruskog Zenita.

"Timoščuk je nepotrebna karika u evoluciji. On ne predstavlja ništa, on više nema nogometnu budućnost. Najviše što može napraviti je trenirati orke. Oni imaju puno lijevanog željeza, igrat će s loptama od lijevanog željeza, a Timoščuk će ih trenirati. Dobit će oni svoje", smatra Bereza.

Linker
19. svibanj 2024 14:03