Roko Šimić je zabio gol u debiju za Zurich

 MANUEL GEISSER/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
Roko Šimić za SN

‘Iza mene je debi iz snova, a dovede li Dinamo tog igrača, napravit će pravi potez! Već se i on raspitivao...‘

Mladi hrvatski reprezentativac, Roko Šimić, s dva je gola debitirao u dresu Züricha
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 23. siječanj 2023. 11:51

Fantastičan je bio debi našeg mladog reprezentativca Roka Šimića (19) u majici Züricha. U svom prvom nastupu za aktualnog švicarskog prvaka, po dolasku na posudbu iz Red Bull Salzburga, postigao je dva pogotka na gostovanju kod Luzerna i donio je svojoj momčadi veliki bod. Završilo je 2:2 (0:0), Šimić je u igru ušao u 77. minuti umjesto Okite i tih mu je 15-ak minuta na travnjaku bilo dostatno da se prometne u junaka dvoboja.

Luzern je, naime, u 82. minuti poveo 2:0, a onda je na scenu zakoračio Šimić. Najprije je, u 89. minuti, spektakularnim volejem s 18 metara pogodio gornji lijevi kut vratara Müllera! A četiri minute kasnije, najbolje se snašao u gužvi nakon udarca iz kuta i s pet metara zakucao je loptu pod gredu za konačnih 2:2 i golemu radost svoje momčadi i oko 2.000 navijača Züricha na tribinama, koji su bili oduševljeni Šimićevim debijem.

- Nisam mogao ni zamisliti bolji start u novom klubu, stvarno je to bio debi iz snova. Iako, žao mi je što nismo uzeli sva tri boda, ali kad znamo da smo minutu prije kraja gubili 0:2, moramo biti zadovoljni i tim bodom. Dobro smo igrali, primili smo prvi pogodak iz nepostojećeg kaznenog udarca, to nas je presjeklo, ali nismo odustajali.

Ušli ste u igru u 77. minuti, a pet minuta kasnije Luzern je zabio i drugi gol.

- Izgledalo je tada da nećemo izbjeći poraz. Ali, ja se nikad ne predajem. Kad smo primili taj drugi pogodak, bodrio sam se i govorio sam sebi da nema predaje, da se moram, kao i cijela momčad, boriti do kraja. Vjerovao sam da možemo dostići tu prednost domaćina, ma uvijek vjerujem, nikad se ne predajem, igra se dok sudac ne označi kraj. I u 89. minuti došla mi je ta lopta ne volej, u djeliću sekunde odlučio sam opaliti od prve! Pa kad ću, ako neću sad! I sjajno mi je "sjela", lopta je bila neobranjiva za njihovog vratara.

Je li vam to najljepši pogodak u karijeri?

- Jest, svakako jest. No, zabio sam sličan i u dresu Lokomotive, kad mi je kum Kačavenda asistirao. Ali, ovaj je gol ipak ljepši, atraktivniji, a ima i veću težinu. Prva mi je to utakmica bila u novoj sredini, strahovito mi mnogo znači taj pogodak. Kao i suigračima, svi su mi poslije utakmice čestitali i zahvaljivali mi.

image

Mladi hrvatski reprezentativac u Švicarsku je otišao kao posuđeni igrač Salzburga

KRUGFOTO Afp

Je li vam trener nešto rekao nakon dvoboja?

- Čestitao mi je, a i pohvalio me na sastanku uoči nedjeljnog treninga. Rekao je da smo odigrali dobru utakmicu i da smo bili bolji, ali smo primili glupa dva zgoditka. Tada je dodao: "A onda je on ušao u igru..." i pokazao je na mene! Bio sam ponosan, kako ne bih bio, u svom sam prvom nastupu pomogao momčadi da spasimo taj bod. Okrećemo se prema naprijed, moramo pobjeći s dna ljestvice, kvaliteta ove momčadi kudikamo je veća nego što to pokazuje položaj na ljestvici. Na proljeće moramo pokazati svoju pravu snagu.

Vjerujete li da ćete u nedjelju protiv St. Gallena biti u udarnoj postavi?

- Naravno! Zato sam i došao ovdje na posudbu, želim igrati i napredovati.

Kako ste se snašli u Zürichu?

- Vrlo dobro. Lijepo sam primljen, prvi su dojmovi svakako izvrsni. Katić i Santini najviše mi pomažu u prilagodbi, uvijek je lakše kad imaš neke "svoje" ljude uz sebe u ovakvoj situaciji. Stalno se družimo, tu su još Borisavljević, Boban i Omeragić.

Aktualne su glasine da bi Bećir Omeragić trebao preseliti u Dinamo. Jeste li razgovarali s njim o tome, je li vas pitao nešto o Dinamu?

- Da, raspitivao se, pitao me što mislim o toj opciji. I rekao sam mu da je Dinamo najveći hrvatski klub, te da ne treba ni sekunde razmišljati otvori li mu se mogućnost dolaska u Zagreb.

Kakav je Omeragić igrač? Bi li bio pojačanje za Plave?

- Apsolutno! Bećir je odličan igrač, a i izvrsna je osoba, družimo se i mogu o njemu govoriti samo najljepšim riječima. Dovede li ga Dinamo, bit će to pravi potez maksimirskog kluba – smatra Šimić.

image

Bećir Omeragić

SPP-JP/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Linker
25. travanj 2024 15:55