LLUIS GENE/AFP
KLJUČNA PROMJENA

Iza ovoga se krije kvaliteta Luke Modrića: ‘On je bolji sada nego kad je došao u Real, evo i zašto!‘

U našem SuperSportske podcastu trener Marko Lozo govorio je o igračkoj evoluciji kapetana Vatrenih
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. listopad 2020. 15:04

U osmom izdanju SuperSportske podcasta se, između ostalog, razgovaralo i o recentnom učinku i nogometnoj karijeri hrvatskog virtuoza Luke Modrića. Kapetan Vatrenih prošloga je tjedna zabijao Šahtaru u Ligi prvaka, ali i Barceloni na Camp Nou. Riješio je tako, svojedobno najbolji igrač svijeta, veliki El Clasico svojim pogotkom potkraj susreta.

Naš je gost u studiju bio Marko Lozo. Najmlađi trener koji je ikad zasjeo na klupu jednog HNL-kluba u prvenstvenoj utakmici (i to Hajduka!) iznio je o Modriću jedan itekako zanimljiv podatak.

- Jedan profesor s Kineziološkog fakulteta koji inače radi s Lukom, dao mi je jednu informaciju o njegovom stanju - započeo je Lozo koji će uskoro braniti doktorski rad upravo iz tog područja.

- Kad je Modrić došao u Real, u nekom je određenom postotku svojih utakmica koje bi započeo, bio ujedno i zamijenjen oko 70. minute. Dakle, njegova energetika je bolja u ovom trenutku, nego kada je prije sedam-osam godina došao u Real. On se kroz svoju tehniku izvođenja trčanja previše trošio, ali je s 30 godina mijenjao samu tehniku trčanja. Tamo je radio s ljudima u klubu koji su zaduženi za biomehaničku izvedbu, a onda se u 32. godini uspio promijeniti. Nakon te točke, on je u zadnjih nekoliko godina odigrao 90 ili više posto cijelih utakmica za klub - priča trener Lozo.

Dakle, sad je Luka bolji nego što je bio po dolasku u Kraljevski klub?

- Spreman je mijenjati se, raditi i napredovati, a meni je osobno energetski sada bolji nego što je bio kada je tek stigao u Real - podvukao je mladi stručnjak u našem podcastu.

Cijeli podcast SuperSportske #8 pogledajte u nastavku.

Linker
21. travanj 2024 00:30