RUSSELL CHEYNE Afp
DUGO SU OVO ČEKALI

Iza sjajnog Vatrenog je sezona karijere: ‘Navijači mi govore da nakon ovoga mogu mirno umrijeti!‘

Nakon 10 godina Rangersi su postali prvaci Škotske. Šteta je, kažu, da nisu mogli žešće proslaviti
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 09. ožujak 2021. 19:22

Rangers je osvojio naslov prvaka Škotske! Prvi nakon deset godina. Do njega su stigli u nedjelju, kad kada njihov najveći suparnik Celtic nije uspio pobijediti kod Dundeeja (0:0). Nakon 32 kola Rangers ima nedostižnih 20 bodova prednosti nad Celticom, nije izgubio niti jednu utakmicu, samo je četiri puta odigrao neodlučeno. Titulu su osvojila i dva Hrvata, Borna Barišić i Nikola Katić, koji je nažalost ozlijeđen.

fdewqwefew

- Presretan sam, oduševljen. Ovo mi je prvi pravi naslov prvaka u karijeri jer onaj koji sam osvojio s Dinamom u sezoni 2015./16. ipak ne mogu svrstati u svoj osobni uspjeh, s obzirom da sam tada odigrao samo jednu utakmicu za Dinamo, a vrijeme sam proveo na posudbi u Lokomotivi. Velika je ovo stvar za Rangers, za naše navijače, za mene... Čisto zadovoljstvo, vrhunac - kazao nam je za uvod presretni Barišić.

Titulu prvaka su dečki iz Rangersa proslavili u nedjelju navečer...

- Imali smo trening, pa smo nakon njega svi skupa ostali pogledati utakmicu Dundeeja protiv Celtica. Kad je završilo, baš smo lijepo slavili, razveselili smo se. Istina, slavlje bi svakako bilo veće da je normalno vrijeme, ovako smo morali paziti i ponašati se u skladu s epidemiološkim mjerama.

Navijači su također imali svoje slavlje...

- Okupilo ih se nekoliko tisuća ispred stadiona, skupljali su se po gradu, za njih je to bio nevjerojatan događaj. Jako su se veselili, što i jest normalno, s obzirom da je naslov osvojen nakon dugih deset godina. Posebno sam sretan zbog naših sjajnih navijača. Bili su napaćeni svih tih godina, od onda kad je Rangers izbačen u četvrtu ligu do danas. Steven Gerrard je napravio sjajan posao, igrali smo odličan nogomet, zasluženo slavimo. Mnogi naši navijači kažu da sad mogu i umrijeti kad smo osvojili naslov prvaka.

image
RUSSELL CHEYNE Afp

Iako je bilo jasno da će uzeti naslov prvaka, jer je bodovna prednost nad najvećim suparnikom Celticom bila ogromna, Barišić nam priča da su bili maksimalno fokusirani na svaku utakmicu, da do nedjelje uopće nisu previše spominjali naslov.

- Često su me zvali prijatelji, unaprijed su čestitali, a ja sam im stalno govorio “čekajte malo...” Tako smo se ponašali svi u klubu. Bili smo koncentrirani iz utakmice u utakmicu, niti jednog trenutka nismo prerano slavili. Ali, zaista smo odigrali prekrasnu sezonu, ne samo u prvenstvu, već i u Europskoj ligi.

Nakon osvajanja naslova prvaka, Rangers već u četvrtak čeka okršaj u osmini finala Europske lige protiv praške Slavije.

-.Naše ambicije su velike i u Europskoj ligi. Nismo još analizirali našeg protivnika, ali sigurno se radi o jako dobroj momčadi koja je izbacila Leicester. Naravno da sad želimo što dalje u Europi, imamo kvalitetu za velike stvari.

fdewqwefew

Borna Barišić je odigrao sjajnu sezonu, uopće ne dvoji...

- Ovo mi je definitivno najbolja sezona u karijeri! Nema nikakve sumnje. A kako neće biti? Osim što sam s klubom osvojio naslov prvaka koji je Rangers tako dugo čekao, baš mi je išlo i na osobnom planu. U svim natjecanjima zabio sam pet pogodaka i upisao trinaest asistencija. Bila mi je to stvarno sezona iz snova, ali još nije kraj, još ima dosta utakmica do kraja. Ali nije tu u pitanju samo statistika, nego sam se zaista sjajno osjećao na travnjaku, imao maksimalno povjerenje trenera Gerrarda, uživao sam u svakom trenutku.

Pitali smo ga nešto i o sljedećem okupljanju Vatrenih...

- Iskreno, nisam još razmišljao o reprezentativnom okupljanju jer smo pred sobom imali taj konačni korak koji smo trebali napraviti za naslov, a, eto, čeka nas i Europska liga. No, naravno, sad nam kreću kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, treba, kako se to kaže, gledati utakmicu po utakmicu i pokazati koliko smo kvalitetni - zaključio je Barišić.

Linker
02. svibanj 2024 14:50