Nenad Gračan

 ROBERT FAJT Cropix
‘TREBA BITI REALAN‘

Izbornik hrvatske reprezentacije: ‘Realno su Velšanke dosta bolje od nas‘

U pitanju je bila utakmica petog kola skupine 4 Lige B kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo
Piše: HinaObjavljeno: 13. srpanj 2024. 11:33

Naše su nogometašice pokazale srce i borbenost, ali to je malo za tako kvalitetnu ekipu kao što je Wales, rekao je Nenad Gračan, izbornik hrvatske ženske reprezentacije, nakon 0-3 poraza od Walesa u Karlovcu.

U pitanju je bila utakmica petog kola skupine 4 Lige B kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo. Velšanke su preuzele prvo mjesto na ljestvici i imaju 11 bodova. Hrvatska je ostala na devet, Ukrajina ima osam, a posljednje Kosovo je bez bodova. Ranije tijekom kvalifikacija Wales je na domaćem terenu pobijedio Hrvatsku 4-0.

„Nije se ništa strašno dogodilo. Izgubili smo, ali treba biti realan i reći da je Wales ipak dosta kvalitetnija ekipa od nas. Njihove igračice nastupaju u jakim klubovima, prave su profesionalke, a kako sam i prije rekao, nama je važnija ova iduća, posljednja utakmica u skupini“, komentirao je izbornik Nenad Gračan.

Hrvatske nogometašice idućeg utorka gostuju kod Ukrajine u Skoplju i remi će im biti dovoljan da zadrže drugu poziciju na ljestvici.

„Pravi posao smo napravili već ranije, kada smo osigurali ostanak u Ligi B. Sada igramo za drugu poziciju što nije nevažno jer bolje mjesto donosi i bolji daljnji raspored u kvalifikacijama. Wales je prošao kako je prošao, ponavljam, bolja su ekipa, a mi smo između ostaloga sretni jer nije bilo nikakvih ozljeda“, zaključio je izbornik hrvatskih nogometašica.

Hrvatska je dosad ostvarila tri pobjede u skupini, doma 1-0 protiv Ukrajine, te obje protiv Kosova, 2-0 na domaćem terenu i 1-0 u gostima.

Linker
31. kolovoz 2024 19:27