Bernard Challandes
 CLAUDIO BRESCIANI Afp
ODLAZAK ŠVICARCA

Izbornik Kosova dobio otkaz: ‘Uspjeh u Ligi nacija bio je povijesni, ali nismo ispunili druge ciljeve‘

U sedam susreta upisalo je jednu pobjedu, jedan remi i pet poraza uz razliku pogodaka 3-13
Piše: HinaObjavljeno: 13. listopad 2021. 17:10

Vodstvo Kosovskog nogometnog saveza (FFK) sporazumno je raskinulo ugovor s izbornikom reprezentacije Švicarcem Bernardom Challandesom nakon serije loših rezultata u kvalifikacijama za SP 2022. godine.

Kosovo je u utorak kod kuće izgubilo od Gruzije sa 1-2 potonuvši na začelje ljestvice skupine B europskih kvalifikacija za SP.

U sedam susreta upisalo je jednu pobjedu, jedan remi i pet poraza uz razliku pogodaka 3-13.

Predsjednik FFK-a Agim Ademi zahvalio je 70-godišnjem Švicarcu na vođenju reprezentacije, posebno u Ligi nacija.

"S obzirom na naše ciljeve, zajedničkim dogovorom odlučili smo prekinuti suradnju. Zahvaljujemo Challandesu na njegovom radu, jer je ono što smo učinili u Ligi nacija bilo povijesno, ali usput nismo ispunili ciljeve," kazao je Ademi za službenu stranicu Saveza.

Challandes je vodio Kosovo od ožujka 2018. godine, a najviše uspjeha je imao u Ligi nacija. Pod njegovim vodstvom Kosovo je preko Lige nacija doguralo do play-offa za plasman na EP 2020. godine, no u polufinalu je izgubilo od Sjeverne Makedonije sa 1-2. Makedonci su potom u finalu pobijedili Gruziju plasiravši se na EURO.

Tijekom trenerske karijere Švicarac je vodio i vodio i Young Boyse, Servette, Zurich, Sion, reprezentaciju Armenije, a bio je i izbornik švicarskih U-17, U-18 i U-21 reprezentacija.

Linker
25. ožujak 2023 20:06