Luis de la Fuente

 Miguel Medina/AFP/Profimedia
VELIKA ČISTKA

Izbornik nogometne velesile radi revoluciju, izostavio je i igrača sa spektakularnim brojkama

De la Fuente je u potpunosti raskinuo s erom Luisa Enriquea
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 18. ožujak 2023. 08:01

Novi izbornik Španjolske Luis De la Fuente napravio je revoluciju u reprezentaciji svojim prvim popisom kandidata za kvalifikacijske utakmice. Na popisu nema čak 15 igrača iz Katara, a tamo se igralo prije samo tri mjeseca. Novi izbornik tako u potpunosti raskida s erom Luisa Enriquea.

Što se tiče Katara, izostavljeni su: Unai Simón (ozljeda), César Azpilicueta (ozljeda), Éric García, Hugo Guillamón, Pau Torres, Jordi Alba, Busquets (povukao se iz reprezentacije), Soler, Llorente, Koke, Ferran, Yeremy, Asensio, Sarabia i Ansu Fati. Naknadno i Pedrija zbog ozljede.

Barça je u Kataru imala osam igrača, a sada ima samo trojicu, izuzme li se Pedri koji neće igrati zbog ozljede. Atléticovi Llorente i Koke su izostavljeni, na popisu je ostao samo Morata.

Na De la Fuenteovom prvom popisu izostavljen je igrač koji je vjerojatno izazvao najviše rasprava tijekom cijele ere Luisa Enriquea - Eric García. Upada u oči i izostanak Ferrana iz Barçe, sa spektakularnim brojkama u reprezentaciji, ali i lošim statusom u Barceloni. Neke je iznenadio i izostanak realovca Marca Asensija, igrača koji je već bio pod De la Fuenteovim vodstvom na Olimpijskim igrama.

U Celti slave povratak Aspasa, ali nesretni su s izostankom otkrića sezone Gabrija Veige. Veznjak Celte ima osam golova i zamijetili su ga europski velikani, ali De la Fuente je radije išao malo po malo s tim mladim igračem.

Što se pozicije centarfora tiče, napadač Betisa Borja Iglesias je izostavljen s liste iako je postigao 11 golova. Joselu (12), Aspas (11) i Morata (10) dobili su prednost.

Prisutnošću Nacha i Aspasa zadovoljan je dobar dio navijača koji su tražili njihov poziv za prošlo Svjetsko prvenstvo. Dani Olmo je ostao na popisu, iako je stalno ozlijeđen...



POPIS ŠPANJOLACA:

Vratari: Kepa (Chelsea), Robert Sánchez (Brighton), Raya (Brentford).

Braniči: Carvajal (Real Madrid), Pedro Porro (Tottenham), David García (Osasuna), Laporte (Man. City), Nacho (Real M.), Iñigo Martínez (Athletic Bilbao), Balde (Barcelona), Gayà (Valencia).

Vezni red: Rodri (man. City), Zubimendi (Real Sociedad), Gavi (Barcelona), Fabián Ruiz (PSG), Mikel Merino (Real Sociedad), Ceballos (Real M.).

Stoperi: Morata (Atletico M.), Dani Olmo (RB Leipzig), Nico Williams (Athletic Bilbao), Joselu (Espanyol), Iago Aspas (Celta), Gerard Moreno (Villarreal), Brian Gil (Sevilla), Oyarzabal (Real Sociedad).

Linker
24. travanj 2024 03:54