NELSON ALMEIDA Afp
POZADINA VELIKOG FINALA

Izbornik otkrio svoju istinu o Messiju: ‘Da znate što je napravio u finalu, još više biste ga voljeli‘

‘Nikad ne možete bez igrača poput njega, čak i kada nije u potpunosti u formi ili ozlijeđen‘.
Piše: HinaObjavljeno: 11. srpanj 2021. 10:19

Izbornik Argentine Lionel Scaloni odao je počast Lionelu Messiju pohvalivši kapetana svoje momčadi i otkrivši da je igrao ozlijeđen u pobjedi u finalu Copa Amerike nad Brazilom (1:0).

"Da znate što je sve podnosio i način na koji je igrao u Copa Americi, voljeli biste ga još više", rekao je Scaloni novinarima nakon pobjede Argentine na stadionu Maracana u Rio de Janeiru.

image
NELSON ALMEIDA Afp

Argentina je u subotu pobjedom nad Brazilom u finalu Copa Americe osvojila svoje prvo veće natjecanje u 28 godina.

Argentinac Lionel Messi, često smatran najboljim nogometašem na svijetu, time je osvojio i svoju prvu međunarodni trofej u reprezentativnom dresu.

"Nikad ne možete bez igrača poput njega, čak i kada nije u potpunosti u formi ili ozlijeđen", kazao je Scaloni, koji nije rekao kakva je prirode ozljeda, ali obasuo je Messija hvalom u noći kada su Argentinci u ogromnom broju izašli na ulice slaveći svoj prvi trofej nakon puno godina.

image
MAURO PIMENTEL Afp

Bivši suigrači u Barceloni Messi i Neymar podijelili su naslov najboljega igrača Cope, a na kraju se oglasio i junak cijelog turnira.

"Pobijediti Brazil u finalu usred Brazila? Valjda je Bog taj posebni trenutak čuvao za mene. Osjećaj je jednostavno neopisiv, jedan od najboljih dana u mojem životu", rekao je oduševljeni Messi nakon utakmice i objasnio kako se Argentina spremala za ovaj uspjeh.

image
CARL DE SOUZA Afp

"Proveli smo jako puno vremena zajedno, kao momčad, potpuno odvojeni od vanjskog svijeta, obitelji, prijatelja i zato sam jako vjerovao u nas. Postali smo puno jači nego na zadnjoj Copi i tu snagu smo sada i pokazali", rekao je Messi i nije se tu zaustavio.

Sljedeće rečenice oduševit će Argentince.

"Ovo sada moramo iskoristiti i na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Ovi dečki su budućnost Argentine, to sam im i rekao. Radi o fenomenalnoj skupini igrača i sretan sam što smo ovih zadnjih 45 dana proživjeli zajedno".

Linker
19. travanj 2024 21:07