BETAPHOTO/SIPA PRESS/PROFIMEDIA
PIKSIJEV EMOTIVNI INTERVJU

Izbornik Srbije: ‘To je izmišljeno! Koje žene, što vi pričate? Dovedite mi bilo koga, sve ću mu sasuti u lice‘

Izbornik srpske nogometne reprezentacije prekinuo je šutnju i progovorio o velikoj aferi na SP-u
Piše: SNObjavljeno: 28. lipanj 2023. 11:38

Iako je od Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru prošlo već pola godine, javnost u susjedstvu i dalje zanimaju neke stvari glede afere koja im se dogodila. Srpska je nogometna reprezentacija na svjetskoj smotri ispala u skupini, a tamošnja javnost bila je zatečena brojnim događanjima koja baš i nisu imala veze s nogometom. Sada se za Kurir o svemu oglasio izbornik Dragan Stojković.

Piksi je progovorio o atmosferi koja je vladala u reprezentaciji tih dana.

- Sve je to jedna farsa, jedno očekivano predstavljanje nekih stvari, prepumpavanja, izmišljanje afera. Sve je to normalno, jer da pobjeđuješ, od toga ne bi bilo ništa, da se ne lažemo. To nije prvi put da se događa nama, a događa se i Englezima i Francuzima u Južnoj Africi. Milijun problema ima, ali ne možete utjecati na to. Pokušavate zadržati atmosferu i pozitivan duh i što se tiče ponašanja igrača, staffa. Sve je bilo OK i oni koji su bili u Kataru, u hotelu, mogli su to vidjeti. Sad, kako će mediji to prikazati... Kad meni dođe čovjek i kaže: "Te žene, tamo po hotelu..." Koje žene, o čemu pričate? Došla žena od Mitrovića sa sinom, provela sat vremena s njim, došla žena od ovog da ga pozdravi...Vidio sam možda dvije-tri - otvoreno je pričao Stojković.

Još je jednu stvar jasno podvukao.

- Niti se moglo spavati u našem hotelu, niti se uopće moglo ući u naš dio, potpuno smo bili izolirani. Organizacija je bila perfektna, ponašanje igrača perfektno. Da smo dobili Kamerun, bilo bi: "Bravo, majstori, svaka čast" i tako dalje. Ali dogodi se i onda moraš trpjeti te udarce. Utječe li na igrače? Mislim da da. Na mene ne, zato što nisam čitao, nisam pratio, ni gledao, samo sam čuo "ej, izašlo je to i to" i kažem - ne interesira me. Sebe sam zaštitio od tih stvari. To sam u stvari napravio poslije Bahreina, kad smo sletjeli u Katar, isključio telefon i bacio ga. Moraš trpjeti udarce, iako je stvarno bilo mnogo laži, sve je to sastavni dio jednog Svjetskog prvenstva.

Na kritike se ne osvrće.

- Meni je najlakše otići na televiziju. Dovedite mi bilo koga da mu saspem u lice ono što ja mislim. Mislim da mu ne bi bilo dobro i da bih ga sa stručne strane potpuno poklopio. Kada vidite tko daje komentare i kome se daje prostor da tako uličarskim rječnikom puni medije, a da se nikad pritom nije bavio trenerskim poslom, niti ima iskustvo u vođenju organizacije kao što je nogometni klub, administracija u nogometu, teren i tako dalje.

Linker
04. svibanj 2024 00:33