Luis Rubiales

 Pérez Meca/contactophoto/profimedia
OTIŠAO NA SIGURNO

Izdan nalog za uhićenjem bivšeg prvog čovjeka španjolskog nogometa. On se krije na Karibima

Tijekom dana uhićeno je pet osoba, među njima i odvjetnik Tomás González Cueto
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 20. ožujak 2024. 21:32

Civilna garda izdala je nalog za uhićenje nekoć prvog čovjeka španjolskog nogometa Luisa Rubialesa zbog navodnih nepravilnosti u španjolskom nogometnom savezu. Rubiales se trenutno nalazi izvan Španjolske, pretpostavlja se u Dominikanskoj Republici. Ova država, zanimljivo, sa Španjolskom nema međunarodni ugovor o izručenju. Drugim riječima Rubiales je siguran u svojoj karipskoj oazi.

Na vijest da je za njim raspisana tjeralica nakon pretresa prostorija Saveza Rubiales je negirao kako je otišao u inozemstvo kako bi izbjegao pravni postupak.

- Apsolutno sam iznenađen svim ovim. Radim u Dominikanskoj Republici mjesecima. Moja je obitelj trebala putovati sa mnom provesti uskrsni tjedan - rekao je.

U međuvremenu su se priopćenjem oglasili iz Saveza te ponudili transparentnost i suradnju nakon pretresa u svom sjedištu.

"RFEF nudi svu suradnju sigurnosnim snagama. kao i Ministarstvu pravosuđa, nakon pretrage svog sjedišta; i odlučio se za apsolutnu transparentnost u instituciji koja upravlja nogometom u Španjolskoj. U tom smislu smatra da se do krajnjih konzekvenci mora doći u istrazi koja je u tijeku. Savez pokazuje duboku zabrinutost zbog događaja koji su se dogodili danas i zalaže se za pružanje sve moguće transparentnosti, poštovanje vrijednosti koje nogomet predstavlja i koje njegovi čelnici moraju braniti, te moraju biti primjer društvu", navodi se u priopćenju.

Tijekom dana uhićeno je pet osoba, među njima i odvjetnik Tomás González Cueto, vanjski pravni savjetnik Španjolske nogometne federacije i jedan od ljudi od najvećeg povjerenja Luisa Rubialesa.

Linker
05. svibanj 2024 21:52