Thierry Henry

 BERTRAND GUAY Afp
BIVŠI SUIGRAČI

Izjava koja će podići prašinu! Slavni napadač se okomio na Thierryja Henryja: ‘On nije bio na mojoj razini‘

Dvojac je svlačionicu dijelio dvije sezone, a obojica su bili članovi legendarne generacije Barcelone
Piše: Andro PolićObjavljeno: 29. listopad 2022. 07:58

Samuel Eto‘o (41) tijekom karijere dijelio je teren s ponajvećim igračima nogometnog svijeta. Mnogi će se najviše sjećati njegovog razdoblja u Barceloni, a upravo je na Camp Nouu svlačionicu dijelio s najvećim imenima. Lionel Messi, Ronaldinho i Thierry Henry samo su dio elitne družine s kojom je Eto‘o imao priliku nadirati prema suparničkim vratima. Ipak, francuski napadač nije ostavio jak dojam na Kamerunca.

- Henry nije bio niti na nivou Anelke. Bio je dobar, ali preferirao sam druge igrače, nije bio na mojoj razini. Sreća ili nesreća, ali ja nisam igrao za Francusku. Oni koji su igrali za Francusku bili su u prednosti, ne zato što su jači, nego zato što ih Francuska bolje prodaje - rekao je Eto‘o koji trenutno obnaša dužnost predsjednika Kamerunskog nogometnog saveza.

Dvojac je svlačionicu dijelio dvije sezone, a obojica su bila članovi legendarne generacije Barcelone koja je 2009. osvojila trostruku krunu pod vodstvom Pepa Guardiole. Eto‘o je tijekom karijere igrao još za Espanyol, Mallorcu, Real Madrid, Chelsea, Inter, Anži, Everton, Sampdoriju, Antalyaspor, Konyaspor, a posljednji klub prije umirovljenja bio mu je Qatar SC.

Eto‘o je za Barcelonu igrao pet godina, a u 199 nastupa postigao je 130 pogodaka.

Linker
24. travanj 2024 01:22