JOSEP LAGO Afp
CURE DETALJI

‘Ja sam htio da Neymar potpiše za Real, a evo i tko je bio ključan za njegov dolazak u Barcelonu!‘

U srijedu su isplivale nove zanimljive izjave vezane uz suđenje slavnom brazilskom nogometašu
Piše: SNObjavljeno: 19. listopad 2022. 16:34

Nastavlja se suđenje Neymaru koji se na optuženičkoj klupi našao zbog optužbi za prijevaru i korupciju prilikom transfera iz Santosa u Barcelonu 2013. godine.

U srijedu se na tu temu oglasio Wagner Ribeiro, čovjek koji je bio agent brazilskog nogometaša u doba dok je ovaj nosio dres Santosa.

Ribeiro je ovom prilikom opisao veliku ulogu Lionela Messija u Neymarovoj selidbi na Camp Nou.

"Jednom kada se Real Madrid povukao iz utrke, Neymar je razgovarao s Messijem koji je bio ključan za njegov dolazak u Barcelonu", izjavio je Ribeiro prema pisanju Marce.

Neymar je navodno bio blizu selidbe na Santiago Bernabeu, ali plan se promijenio.

"Htio sam da ode u Real koji mu je poslao ugovor na potpis. No, kad je došlo do razgovora s Messijem on se odlučio za Barcelonu", otkriva Ribeiro.

Priča o ovom slučaju krenula je još 2015. godine kada je žalbu podnijela brazilska tvrtka DIS koja je posjedovala 40 posto sportskih prava na Neymara. Iz te tvrtke tvrde da su Barcelona, Santos i Neymar sklopili tajne ugovore kojima su prikrili pravu cijenu poslovanja te ih time oštetili. Prema njihovim navodima dva kluba su postigla dogovor vrijedan 40 milijuna eura u zamjenu za Neymarovo jamstvo da neće prihvatiti druge ponude.

"To je bilo mito za njega da ne prihvati neke druge ponude koje je dobio od drugih klubova", na tu će temu Roberto Moreno, izvršni direktor DIS-a.

Utvrde li se nepravilnosti u ovome poslu, Neymaru prijete dvije godine zatvore i novčana kazna koja bi mogla iznositi čak 10 milijuna eura.

Linker
19. svibanj 2024 04:55