SAKIS SAVVIDES Afp
Šok za Kekovu momčad

‘Ja sam kriv za šamar koji smo dobili. Razočaraniji sam sada, nego što sam bio sretan nakon Hrvatske‘

Od pobjednika protiv Hrvatske igrali su: Oblak, Stojanović, Blažič, Lovrić, Bijol, Kurtić, Iličić...
Piše: Hrvoje Slišković/Jutarnji listObjavljeno: 31. ožujak 2021. 09:20

U non-stop ritmu kvalifikacija jednakom se brzinom mijenjaju situacije u pojedinim skupinama i tonovi kojima su opisivani prethodni rezultati.

Slovenija je nakon pobjede protiv Hrvatske prije tjedan dana bila "top", a sada je "flop". Cipar je, pak, u nekim očima dobio na vrijednosti jer je s 1-0 u Nikoziji pobijedio u Sloveniji i nakon tri kola ima četiri boda uz razliku pogodaka 1-1.

Jedini pogodak postigao je Ioannis Pittas u smiraj prvog poluvremena na asistenciju Fotisa Papoulisa (42. minuta). Domaćini su lako oduzeli loptu gostima koji su imali ubacivanje sa strane, još lakše je "dostavili" Pittasu koji se fintom riješio dvojice Slovenaca i poslao loptu iza mreže jednog od najboljih vratara svijeta Jana Oblaka. Imali su Slovenci u nastavku jalovu prednosti, a bili su bliži tome da prime drugi pogodak nego da poravnaju rezultat.

Matjaž Kek bio je bijesan...

- Opalili su nam jaku 'zaušnicu', potpuno smo ju zaslužili i ja sam kriv. Domaćini su više željeli pobjedu, bili su brži i dinamičniji, a mi smo griješili kao da igramo u trećoj postavi. Vjerojatno sam stavio previše onih koji su igrali protiv Hrvatske i Rusije. Imamo tri boda osvojena protiv prvog favorita, ali nakon tog uspjeha očekivali smo više. Razočaraniji sam sada, nego što sam bio sretan nakon Hrvatske.

Od pobjednika protiv Hrvatske jučer su igrali: Oblak, Stojanović, Blažič, Balkovec Lovrić, Bijol, Kurtić, Iličić, Bohar...

Linker
14. travanj 2024 10:32