Dani Olmo i Mikel Oyarzabal
 ASANO IKKO Afp
OLIMPIJSKI TURNIR

Jaka Španjolska izborila polufinale, Dani Olmo jedan od junaka, 6 golova Meksika! Evo tko je sve prošao

Polufinalni dvoboji olimpijskog nogometnog tutnira na rasporedu su u utorak, 3. kolovoza.
Piše: HinaObjavljeno: 31. srpanj 2021. 15:39

U polufinalu turnira nogometaša na Olimpijskim igrama u Tokiju igrat će Japan - Španjolska i Brazil - Meksiko.

Favoriti za zlato Španjolci provukli su se u polufinale pobijedivši u četvrtfinalnom dvoboju reprezentaciju Obale Bjelokosti sa 5-2 (2-2, 1-1), ali tek nakon produžetka. Afrička reprezentacija je povela pogotkom Baillyja u 10. minuti, a u 30. minuti je izjednačio Dani Olmo. Sve do prve minute sučevog dodatka u drugom dijelu nije bilo pogodaka, kad je mrežu zatresao Gradel i doveo Obalu Bjelokosti u vodstvo 2-1.

Međutim, dvije minute poslije je izjednačio Rafa Mir, nakon velike pogreške bjelokošćanskih braniča. Tako je utakmica otišla u produžetak u kojem je Oyarzabal u 98. minuti realizirao opravdano dosuđen kazneni udarac za Španjolce, a Rafa Mir potvrdio plasman "Furije" u polufinale s još dva pogotka (117. i 120.+1) i tako došao do 'hat-tricka'.

image
AYAKA NAITO Afp

Reprezentacija domaćina je plasman u polufinale izborila boljim izvođenjem jedanaesteraca protiv Novog Zelanda (4-2), nakon što je nakon 90 minuta osnovnog dijela te 30 minuta produžetka rezultat bio 0-0. Sva četvorica japanskih izvođača bili su precizni, a vratar Tani je obranio udarac Cacacea, dok je Clayton Lewis prebacio vrata.

Olimpijski prvak iz Rio de Janeira otprije pet godina Brazil u polufinale se plasirao minimalnom 1-0 (0-0) pobjedom protiv Egipta, a strijelac jedinog gola na utakmici bio je Matheus Cunha u 37. minuti.

Najviše pogodaka postignuto je u susretu Meksika i Južne Koreje koji je okončan pobjedom Meksikanaca od 6-3 (1-0). Povela je Južna Koreja golom Dongyeonga Leea u 10. minuti, no samo dvije minute potom Henry Martin je poravnao na 1-1, da bi Luis Romo u 30. i Sebastian Cordova u 39. s bijele točke već do poluvremena doveli Meksiko do prednosti od 3-1. Lee je svojim drugim golom u 51. minuti smanjio na 3-2, ali su Martin u 54. i Cordova u 63. svojim drugim golovima na dvoboju odveli Meksiko do 5-2 i praktički riješli pitanje pobjednika.

Do kraja dvoboja još je Eduardo Aguirre u 84. pogodio za 6-2 da bi Uijo Hwang u pfvoj minuti sudačke nadoknade smanjio na konačnih 6-3.

Polufinalni dvoboji su na rasporedu u utorak, 3. kolovoza.


REZULTATI ČETVRTFINALA:

Španjolska - Obala Bjelokosti 5-2 - produžetak

Japan - Novi Zeland 4-2 - 11-erci (0-0)

Brazil - Egipat 1-0

Meksiko - Južna Koreja 6-3

Linker
20. travanj 2024 02:10