Emmanuel Macron

 SCREENSHOT: HNK HAJDUK
JEDINI POZVANI HR KLUB

Jakobušić predsjedniku Macronu darovao Hajdukov dres: ‘Počašćeni smo, evo čime me posebno iznenadio‘

Lukša Jakobušić sastao se na svečanom ručku u Zagrebu s Emmanuelom Macronom
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 26. studeni 2021. 12:39

Predsjednik Uprave HNK Hajduk Lukša Jakobušić sastao se u četvrtak na svečanom ručku u Zagrebu s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom. Hajduk je jedini sportski klub koji je pozvan na svečani prijem koji je upriličen za uzvanike.

Tom prilikom francuski predsjednik i predsjednik Hajduka zadržali su se u kratkom razgovoru te je predsjednik Jakobušić prvom čovjeku Francuske darovao bijeli dres s otisnutim prezimenom Macron i brojem 1, te uokvirenu repliku povelje kojoj se HNK Hajduk proglašava "Počasnom sportskom momčadi slobodne Francuske".

- Neraskidiva veza Hajduka i francuske države traje već 76 godina, a danas je samo dodatno učvršćena i produbljena. Kao Klub smo iznimno počašćeni i zahvalni na pozivu gospodina Emmanuella Macrona na današnju svečanost, a posebno me iznenadio svojom neposrednošću i osobnošću - kazao je o susretu predsjednik Uprave Hajduka, Lukša Jakobušić.

Poznata je veza Hajduka i francuske države, u svibnju 1945. godine, tadašnji francuski premijer, a kasnije predsjednik Charles de Gaulle zbog sudjelovanja u antifašističkom pokretu Hrvatski nogometni klub Hajduk proglasio je "Počasnom sportskom momčadi slobodne Francuske". Povelju Hajduku u svibnju 1945.godine, prilikom gostovanja u Libanonu uručio je komandant francuskih vojnih snaga na Levantu armijski general Humbolt, kao izaslanik francuskog premijera. Uzajamno poštovanje i povezanost Hajduka i francuske države traje i danas.

Linker
26. travanj 2024 02:57