Mislav Zadro u dresu Dinama 2021. godine

 Damir Krajač/Cropix
KOLAPS NA OTOKU

Javio nam se Hrvat iz kaosa na Cipru: ‘Sucu su podmetnuli bombu, utakmice su otkazane, svako kolo sude loše‘

‘Nema grubih pogrešaka, ali nije mi jasno kako suci krivo vide stvari‘, kaže vratar Mislav Zadro (20)
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 21. rujan 2023. 17:52

Prošle nedjelje u ciparskoj ligi odigrana je utakmica Aris Limassol - Pafos 1:1. Nakon nje zapaljen je automobil majke suca Menelaosa Antonioua, kojeg znamo i mi u Hrvatskoj jer je sudio HNL u proteklom prvenstvu. To je razbjesnilo sudačku organizaciju koja je prekinula tamošnju ligu, djelitelji pravde ne žele na terene, ne zna se kad nastavak. Još od 2009. godine traju prijetnje sucima na tom južnoeuropskom otoku...

U Arisu je u toj utakmici kao pričuvni vratar sudjelovao Mislav Zadro, 20-godišnji golman ovog ljeta pristigao iz Rijeke. Što se to događa na Cipru, pitali smo ga.

- Podmetnuta je bomba u automobil sučeve majke, otkazane su sve kasnije utakmice kola koje je trebalo biti protekli vikend, zna se da će se neće igrati niti ovaj vikend, a za dalje je neizvjesno jer glavni suci ne žele suditi - kazao nam je Zadro koji nam se javio iz Praga gdje je njegov Aris u četvrtak imao utakmicu sa Spartom u Europskoj ligi.

Je li bilo teških sudačkih pogrešaka u tom ogledu koje bi to izazvale?

- Bilo je loše suđenje, ali nije bilo teških pogreška niti je netko oštećen. Ne znam koliko je to uopće povezano s utakmicom. Svi nešto nagađaju, ali po meni ne bi to trebalo imati veze s utakmicom, nego su neki drugi razlozi.

Ipak, ako sumnjaju u navijače, na koga konkretno?

- Naši navijači sigurno nisu u pitanju jer nemamo ultrase.

Kakvo je suđenje inače na Cipru? Stalno su problemi.

- Ovdje sam 4-5 kola, svako je kolo bilo loše suđenje. Ne radi se o katastrofalnim greškama, ali ima dosta previda. Od običnoga auta do kornera... Nije mi jasno kako krivo vide stvari.

Zadrovi prvi dojmovi s Cipra su osim toga dobri.

- Odabrao sam Cipar zato što se u Rijeci nije otvarala šansa. Govorili su da Nediljko Labrović odlazi, a na kraju nije otišao, i tako već dvije godine. Smatram da je bilo vrijeme za novu sredinu. Labrović je sada najbolji golman HNL-a, zato sam i mislio da će otići. Na kraju sam prije napravio transfer ja nego on. Kad sam odlazio šalio sam se i kazao mu - toliko smo te prodavali po novinama, od svuda dolaze ponude, a idem ja - nasmijao se Zadro.

Hvali Rijeku, a puno očekuje od Arisa.

- Rijeka je fenomenalno posložila, ima puno mladih i talentiranih igrača koji su gladni i željni pobjeda, sigurno će biti među najbolje tri ekipe, a mogu se potući za prvo mjesto. Što se Arisa tiče mislim da bismo trebali osvojiti prvenstvo, da smo mi i Pafos glavni favoriti, a u Europi je želja samo da napravimo što možemo - ustvrdio je mladi vratar Mislav Zadro koji je igrački stasao u Dinamu gdje je prošao sve mlađe kategorije.

Kako nije dobio šansu pokušao je u Rijeci, i eto sad na Cipru.

Linker
06. svibanj 2024 09:25