VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX
PORUKA IZ UKRAJINE

Javio se nekadašnji igrač Hajduka: ‘Izgleda mi da sam ja sada jedini Hrvat koji je ostao u Ukrajini‘

U mome Dnjipropetrovsku je mirno, srećom... Sve mi je pod kontrolom - kaže Bartulović
Piše: Slaven Alfirević/Slobodna DalmacijaObjavljeno: 26. veljača 2022. 16:32

Evo nas u Mađarskoj, javio se kratkom porukom Slobodnoj Dalmaciji Igor Gršković, višegodišnji fizioterapeut Šahtara. Odavna je Gršković krenuo iz Splita u inozemstvo svojim poslom, a skrasio se godinama u Ukrajini.

Igor, koji je nekoć bio fizioterapeut Hajduka, a njegov otac Branko legendarni liječnik "bijelih" u doba zlatne generacije i kasnije osamdesetih, već se smatrao Ukrajincem koliko je dugo boravio u toj zemlji.

Nije mogao zamisliti ovakav rasplet.

Jučer, u petak iza 11 sati pogubili smo s njim kontakt, nakon što je sa Šahtarom boravio u hotelu u Kijevu. Pripremali su odlazak, kao i svi Šahtarovi stranci, bilo je jasno da su krenuli. Nakon duge vožnje automobilom, poslije 26 sati evo poruke... Na putu su doma...

Kući hita još jedan Splićanin, Ivan Pešić iz Poltave, njemu je problem bilo gorivo, nije ga bilo dovoljno, a treba s jednog kraja Ukrajine na sasvim drugi, vidite gdje je Poltava, a gdje Mađarska, no krenuo je da Mađarska bude tlo spasa. Navodno je blizu granice, čeka se signal, pa da javi da je sretno prešao...

Odazvao nam se i Mladen Bartulović, s njim redovito kontaktiramo, poručio nam je:

- U mome Dnjipropetrovsku je mirno, srećom... Sve mi je pod kontrolom - kaže ukrajinski zet.

Bartuloviću je obitelj u tom gradu i on je praktički doma, sretan da je sa svojim bližnjima. Svi ostali nogometaši i osoblje raznih struka, treneri, fizioterapeuti itd. koji su bili zaposleni u Ukrajini hvataju razne kombinacije da se vrate čim prije u domovinu.

- Izgleda mi da sam ja sada jedini Hrvat koji je ostao u Ukrajini - rekao je Bartulović za Slobodnu Dalmaciju, misleći dakako na nogometnu svitu.

Linker
20. svibanj 2024 15:12