Srdjan Vrancic / CROPIX
PRIVUKLO POZORNOST

JEDAN DETALJ S DINAMOVE OPREME ZBUNIO NAVIJAČE - 'ZAŠTO I DALJE TO NOSITE?' U Maksimiru procijenili da je manja šteta ‘gurati’ ovako

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 04. listopad 2019. 20:54

Puno Dinamovih navijača zadnjih (tje)dana pitalo nas jedno te isto pitanje: zašto Dinamovi nogometaši i dalje nose trenirke i majice s dvije zvjezdice i zašto se, istovremeno, u fan shopu nijedan artikl osim dresa ne može kupiti s tri zvjezdice iznad grba? Kako je Dinamo u stalnom fokusu, pogotovo na razini kakva je Liga prvaka takvi detalji bivaju primijećeni, a nisu, u životu pravog navijača ali i kluba, nimalo banalni.

Da ponovimo, Dinamo je ljetos službeno osvojio 30. naslov prvaka u svojoj povijesti od 1911. pa su Modri iznad grba dodali još jednu, treću zvjezdicu, svaku za 10 naslova. Mali dodatak, koji puno znači.

Ali da, istina je, Maksimirom i Europom još igrači, članovi stožera hodaju u trenirkama i majicama s dvije zvjezdice, a razlog je, čuli smo, poslovne prirode. Naime, Modri su ugovor s dobavljačem opreme (Adidas) dogovorili na dvije godine, još tijekom ljeta i jeseni 2018. kad treća zvjezdica nije bila sigurna. U međuvremenu je Dinamo osvojio taj 30. naslov, zvjezdica je dodana na grb na dresovima, ali sva ostala oprema ostala je po starom ugovoru. Dakako, postojala je mogućnost da Dinamo naknadno zatraži svu novu opremu, s tri zvjezdice, što bi Modre stajalo nekoliko milijuna kuna, a s obzirom na količinu pitanje je kad bi dobavljač čitavu novu garnituru mogao isporučiti. Na kraju ove sezone istječe taj ugovor i na novoj opremi će sve zvjezdice biti na broju.

U Maksimiru su, očito, procijenili da je manja šteta ‘gurati’ ovako, no što bi imali problema i komplikacija, a onda i koristi, s naknadnom narudžbom i isporukom nove robe te potrošenim novcem. Ali, treba shvatiti i navijače kojima ta treća zvjezdica puno znači, koji žele a ne mogu kupiti trenirku ili majicu s ispravnim obilježjem, kojima nije ugodno vidjeti kako momčad u glamuru i na razini Lige prvaka svijetom šeće s krnjim grbom. I imidž je važan, također!

Linker
05. svibanj 2024 04:52