GORAN MEHKEK Cropix
KORAK DO SNA

Jedan od junaka priče koja danima trese Zagreb: ‘Ovo što se dogodilo u Ciboni prepričavat će se godinama‘

Dijete kluba Kristian Čekol postigao je hattrick u 6:2 pobjedi kojom su Modri poveli 2-1 u finalnoj seriji
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 27. svibanj 2023. 16:24

Bila je ovo druga utakmica u kojoj je Dinamo slavio, nakon ‘brejka‘ u Omišu, Modri su trijumfirali u rasprodanom Draženovom domu i stigli na 2-1 u finalu malonogometnog prvenstva Hrvatske protiv Olmissuma. A bio je ovo i drugi put da je Kristian Čekol pogocima briljirao na terenu. U Ribnjaku je zabio jednom, a pred domaćim navijačima u trećoj utakmici - hattrick.

- Još uvijek nismo ni svjesni što smo napravili u toj trećoj utakmici, dojmovi oko atmosfere, svih događanja na terenu nam se tek moraju slegnuti. Kad 5 i pol tisuća ljudi navija cijelu utakmicu nismo ih mogli razočarati. Svaka im čast na podršci - započeo je svoje dojmove Čekol, sinonim Futsal Dinama.

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

Domaći ‘‘dečec‘‘, koji je prošao akademiju i za seniore igra od 2015. godine otkako je Dinamo i promoviran u najviši rang. Nakon dugačkog puta, rekorder po broju nastupa i pogodaka za zagrebački sastav, ovako nešto jedva je dočekao.

- Ovo je bez pretjerivanja najveći uspjeh u mojoj karijeri općenito. U Dinamu smo do sada maksimalno došli do polufinala, ali nikako nismo mogli prijeći tu stepenicu. Sad smo napravili korak dalje, čak i dva kad se pogleda i to da smo osigurali Ligu prvaka i sigurno ćemo ovim iskustvom samo dodatno rasti u budućnosti.

Kako je sve to izgledalo dolje na terenu?

- Koliko god da smo puno energije potrošili tijekom utakmice, navijači su nas cijelo vrijeme držali ‘naelektriziranima‘ da ne pokleknemo niti u jednom trenutku. Pogotovo u periodima igre kad je Olmissum pritiskao. Ipak, brzo smo zabili prvi gol, nedugo zatim i drugi pa je odmah pao veći pritisak na goste zbog tih pogodaka i same atmosfere u dvorani. Potrošili su se i oni, potrošili smo se i mi i za ovu četvrtu utakmicu mislim da će najvažnije biti tko će se uspjeti prvi rekuperirati.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Kako smiriti strasti nakon što ste došli na korak do povijesne titule?

- Iskreno, govorim u svoje ime, ali i u ime ostalih, već smo jutro nakon prebacili glave. Imali smo trening odmah idući dan jer želimo završiti posao u Zagrebu. Svima nam je u interesu izbjeći majstoricu u Omišu, da ne idemo više tamo. Fokus je sada samo na ponedjeljku. Meč lopta je u našim rukama, ali bitno je odigrati ovu četvrtu isto kao i treću. Da u sinergiji s navijačima pokažemo svoje najbolje lice i osvojimo naslov.

Vidjeli smo prekrasne pogotke, posebno je impresivan bio vaš prvi pogodak nakon kornera. Vratio se Perić nakon suspenzije, bili ste u kombinaciji i kod prvog i kod drugog pogotka. Hat-trick ste kompletirali nakon presječene lopte, na prazan gol za 5:1. Koji vam je bio najdraži?

- Definitivno prvi pogodak. Bio je zapravo i najteži jer sam pričekao loptu i taj drop-kick koji je ušao sada neće više nikad - govori Čekol kroz smijeh pa nastavlja.

image
GORAN MEHKEK Cropix

- Prvi je bio i općenito na susretu, pa mi je drago da smo odmah pozitivno otvorili susret. Svakako mi je bio dragi i moj treći za 5:1 koji je stvarno došao kao olakšanje, znali smo da smo se sad dovoljno odvojili od protivnika.

U 25. minuti Olmissum je smanjio na 3:1 preko Kusture. Kako ste se osjećali u tom trenutku? Je li postojala neka nervoza?

- Malo nam je prošlo kroz glavu "zar je moguće da će se sada nešto dogoditi", ali jednostavno čim kreneš igrati zaboraviš na sve i vjeruješ da te protivnik ne može stići. Vrlo brzo zabili smo i za povećanje vodstva.

Hat-trickom ste stigli na sedam golova u međusobnim susretima s Olmissumom. Najviše ih ima Antonio Sekulić (8). Želite ga prestići?

- Nadam se da ću zauzeti njegovo mjesto po broju postignutih pogodaka, da ću ga svojim pogocima prestići i da naravno on u suprotnom ne zabije niti jedan i da ću tako svojim pogocima donijeti titulu.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Za kraj - Dvojka ili Draženov dom?

- Uvijek je ljepše tamo gdje ima više ljudi. Ovoga je puta došlo čak 2,5 tisuće navijača više nego na polufinale zbog kapaciteta, ako ne i preko toga, tako da je bilo prekrasno igrati u Ciboni. Opet, mislim da je Dom sportova naš dom, tamo igramo sve utakmice, bilo je dobrih i loših trenutaka tako da mi je draže igrati tamo radi povezanosti s dvoranom. Ali ovo što se dogodilo u Ciboni, prepričavat će se još dugi niz godina.

Linker
23. travanj 2024 18:36