PIERRE-PHILIPPE MARCOU/AFP/PROFIMEDIA Pierre-philippe Marcou/afp/profimedia
NIJE SVE TAKO BAJNO

Jedan od ‘kraljeva‘ otkrio čudan oproštaj Karima Benezeme od Reala: ‘Što je rekao kada je odlazio? Baš ništa‘

‘Možda je bio takav jer se sve to oteglo do kraja. Također je zatvorena i introvertirana osoba‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 13. lipanj 2023. 17:08

Odlazak Karima Benzeme u Saudijsku Arabiju i dalje je vruća tema u španjolskim medijima. Francuski napadač prihvatio je basnoslovnu ponudu od 400 milijuna eura za dvije godine te je potpisao ugovor s tamošnjim prvakom Al-Ittihadom, iako se očekivalo da će još barem jednu sezonu ostati u Real Madridu.

Brojni su trofeji koje je Benzema osvojio s kraljevskim klubom, između ostalog u kolekciji ima pet Liga prvaka i četiri španjolska prvenstva, a prošle sezone osvojio je i Zlatnu loptu.

- Nikad neću zaboraviti Real Madrid. To je nemoguće, to je najbolji klub u povijesti – rekao je Benzema kad je napuštao Madrid.

Ipak, čini se da nije sve prošlo u najljepšem tonu kad su u pitanju njegovi dugogodišnji suigrači. Jedan od njih, nasljednik Benzemime kapetanske vrpce Nacho Fernandez, otvoreno je u razgovoru za Cadena Cope kritizirao bivšeg klupskog kolegu.

image
- Afp

- Što je rekao kada je odlazio? Ništa. Možda je bio takav jer se sve to oteglo do kraja. Također je zatvorena i introvertirana osoba. Karima poznajem jako dugo godina, a nikome od nas nije rekao ništa osobno – kazao je Nacho.

Dodao je kako je klub objavio da Benzema odlazi u Saudijsku Arabiju, nakon čega su ostali igrači doznali tu vijest. Prije toga su, kao i svi ostali, raspolagali tek informacijama iz medija koje ipak nisu konačne sve dok klubovi ne potvrde transfer.

I dok je u prvom trenutku svoj odlazak iz Reala komentirao riječima ‘‘pa tko odbija 400 milijuna‘‘, kasnije je Francuz pojasnio kako je ipak imao i drugih motiva prilikom odabira nove sredine.

- Pa ja sam musliman i ovo je muslimanska zemlja. Uvijek sam želio živjeti ovdje. Spreman sam se suočiti s novim izazovom – rekao je Benzema po dolasku u Saudijsku Arabiju.

Linker
02. prosinac 2023 05:10