Bit će zanimljivo vidjeti gdje će Haaland nastaviti karijeru

 UWE KRAFT Afp
GDJE GA VI ŽELITE?

Jedan od najkontroverznijih agenata otkrio: ‘Haaland gotovo sigurno odlazi idućeg ljeta‘; Evo tko je u igri

Raiola poštuje Borussiju jer nije htjela prodati Haalanda ovog ljeta kad je mogla postići veću cijenu.
Piše: S.N.Objavljeno: 10. prosinac 2021. 16:27

Gdje će Erling Haaland igrati sljedeće godine? Odgovor na to pitanje zanima mnoge nogometne zaljubljenike jer je 21-godišnji norveški napadač već sada jedan od najboljih golgetera na svijetu, a mnogi mu predviđaju rušenje mnogih rekorda koje drže Lionel Messi i Cristiano Ronaldo.

Haaland je ove sezone za Borussiju Dortmund nastupio u 13 utakmica u svim natjecanjima te postigao 17 golova uz 4 asistencije. Imao je problema s ozljedama pa zato nije igrao više, a Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 150 milijuna eura. No, Haaland ima klauzulu u ugovoru s njemačkim klubom po kojoj može otići za fiksno određeni iznos. Uglavnom se barata s 80 milijuna eura, ali taj iznos nitko nije potvrdio. Jasno je samo da je ta cijena između 75 i 90 milijuna eura.

Iako se u Dortmundu nadaju kako će Haaland i nakon sljedećeg ljeta igrati u Borussiji, pritisak drugih klubova na njegov dolazak je velik. Zna to i njegov menadžer Mino Raiola koji će se sigurno dodatno obogatiti na Haalandu. Naime, zbog činjenice da Borussia ne može tražiti 150 ili više milijuna eura za njega, Raiola će od budućeg kluba sigurno tražiti i dobiti poveliki bonus za potpis svojeg pulena.

Raiola, poznat kao tvrdi pregovarač, danas je bacio novu udicu zainteresiranim klubovima. Naime, u razgovoru za Sport1 on je nabrojio klubove u kojima bi Haaland mogao nastaviti karijeru.

"On će sigurno napraviti veliki iskorak, a veliki klubovi u koje on može otići su Bayern, Real, Barcelona i Manchester City. Kada je on dolazio u Dortmund, svi smo znali da će se ovo, njegov transfer dogoditi", rekao je Raiola i potvrdio kako je moguće da Haaland promijeni klub sljedećeg ljeta.

"Možda će to biti sljedećeg ljeta, možda u ljeto 2023., ali velika je vjerojatnost da će on napustiti Borussiju sljedećeg ljeta. Vidjet ćemo - razgovarat ćemo s klubom oko naše ideje, vidjeti koja je njihova, ali sigurno je da se nikakva odluka neće donijeti ove zime."

Pokušali su novinari Sport1 saznati i kolika je točno izlazna klauzula, ali nisu uspjeli.

"Ono što je u ugovoru je u ugovoru. To znamo igrač, ja i klub. Sve smo vrlo jasno dogovorili i uvijek imamo otvorenu komunikaciju. Pošteni smo jedni prema drugima, a to je puno važnije nego ono što je napisano", rekao je Raiola i dodao kako poštuje Borussiju jer nije htjela prodati Haalanda ovog ljeta kada su mogli postići veću tržišnu cijenu jer izlaza klauzula još nije bila aktivirana.

"To bi definitivno za njih bilo bolje s financijske strane, ali oni su se odlučili ostaviti ga za dobrobit kluba, navijača, momčadi i uspjeha. Iznimno poštujem ovu njihovu odluku. U Borussiji definitivno imaju muda", zaključio je Raiola.

Linker
23. travanj 2024 22:54