Bongarts/Getty Images
NAKON GODINA ŠUTNJE

JEDAN OD NAJVEĆIH NOGOMETAŠA SVIH VREMENA PREKINUO JE ŠUTNJU O NAJKONTROVERZNIJEM GOLU U POVIJESTI! Što je Maradona rekao o 'Božjoj ruci'?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. travanj 2020. 19:50

Oglasio se Diego Maradona. I to ne o bilo čemu, već o onom mitskom golu, neponovoljivoj, pogotovo u doba VAR-a, Božjoj ruci. Bivši nogometaš, a nekoć i izbornik Argentine prisjetio se tog čuvenog događaja na stranicama njihovog nogometnog saveza koji u vremenu korone svakodnevno objavljuje crtice iz povijesti u paketu sa sažecima nekih od najboljih utakmica argentinske povijesti.

Kada su već ugostili Maradonu, htjeli su ga pitati o pogotku koji je postigao protiv Engleske na Svjetskom prvenstvu 1986. godine. Naravno, miljenik nacije spremno je odgovorio:

- Kada sam zabio taj pogodak i krenuo ga slaviti, natrčao je onaj kreten od Checha Batiste i pitao me jesam li zabio rukom. Rekao sam mu: Šuti, idiote i zagrli me. Tada su počeli dolaziti i ostali naši igrači, a sjećam se da me i Valdano pitao isto pitanje. Rekao sam mu da ću mu odgovoriti kasnije - kazao je Maradona.

Bilo je to 22. lipnja 1986. godine, a tim je pogotkom jedan od najboljih svjetskih nogometaša svih vremena pomogao Argentini da prođe Engleze i da se plasira u polufinale Svjetskog prvenstva u Meksiku.

- Tražio sam neku rupu pored tih stasitih engleskih braniča. Butcher, Fenwick, pa tko bi ih prošao... Sansom mi je dodao, ne Valdano. Kad je lopta poletjela, samo sam se molio da se čim prije spusti jer neću imati šanse dohvatiti je. U tom trenutku pomislio sam da bi bilo najbolje staviti ruku tamo gdje mi je glava. To se i dogodilo. Nisam znao da je lopta u golu kada sam bio na tlu, ali sve je bilo u redu - dodao je.

Linker
02. svibanj 2024 04:05