JOAN VALLS/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Joan Valls/nurphoto/shutterstock Editorial/profimedia
KAŽE DA SE SMIRIO

Jedan od najvećih pijanaca među nogometašima konačno shvatio da je pretjerao: ‘Kunem se, više ni kapi alkohola‘

‘Ako pijete svaki dan, bit ćete u problemima, ali ako se napijete jednom mjesečno, neće vam biti ništa‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 10. siječanj 2024. 08:07

Legendarni čileanski nogometaš Arturo Vidal iza sebe ima bogatu karijeru. Nastupao je za Colo-Colo, Bayer Leverkusen, Juventus, Bayern, Barcelonu, Inter, Flamengo i Athletico Paranaense te je osvojio pet naslova prvaka Italije i tri naslova u njemačkoj Bundesligi.

Nikada nije stigao do naslova u Ligu prvaka, no zato je s reprezentacijom Čilea osvojio Copa Americu 2015. i 2016. godine.

Nije tajna da je kroz karijeru imao dosta problema s alkoholom, a jednom je zbog vožnje pod promilima razbio svoj Ferrari i završio u bolnici.

Trenutačno je Vidal bez nogometnog angažmana, a ovih je dana objavio da se u potpunosti odrekao alkohola.

- Sada se pridržavam principa bez alkohola. Ni kapi. Ipak, morate znati da nisam ni prije pretjerivao s tim. Pio sam kad god je to bilo moguće. Ljudi to ne znaju jer ne prate naš svakodnevni život, znaju samo ono što vide u vijestima. Mislite li da bih mogao biti član najboljih momčadi na svijetu ako bih zaista toliko pio? - rekao je Vidal na društvenoj mreži Twitch.

image
DANIEL CASTELO BRANCO/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Daniel Castelo Branco/zuma Press/profimedia

Njegov bivši suigrač iz Juventusa Giorgio Chiellini jednom je kazao da je Vidal ‘pio više alkohola nego što je to bilo dobro za njega‘.

- Konzumiranje alkohola zavisi od svakog pojedinca. Ako pijete svaki dan, bit ćete u problemima, ali ako se napijete jednom mjesečno, neće vam biti ništa – smatra čileanski veznjak.

Udijelio je i savjet svom reprezentativnom suigraču Alexisu Sanchezu koji se iz Marseillea vratio u Inter.

- Rekao sam mu da se ne vraća u Italiju, ali on je tvrdoglav. Trebao je otići u klub gdje će se zabavljati i gdje će se svima svidjeti. Ako me slušaš, Alexis, napusti Inter, Inzaghi te ne želi. Kako može igrati Henrik Mhitarjan, a ne može Sanchez? Doista me ubija ta pomisao – poručio je Arturo Vidal.

Linker
30. travanj 2024 23:10