RAFA RIVAS Afp
SVE JE NASAMARIO

Jedan od najvećih prevaranata u svijetu nogometa! Obećao čuda, a u džepu ‘paučina‘: ‘Čovjek je propalica‘

‘Čovjek je propalica. Kada je dolazio je rekao da ima privatni avion, a u biti ga je iznajmio‘
Piše: SNObjavljeno: 14. ožujak 2021. 12:39

U posljednjih nekoliko godina postala je praksa da neki veliki investitori preuzimaju klubove. Poneki put to završi sjajno, a ponekad se dogodi da se klub u potpunosti sroza, pa čak doživi i bankrot.

Jedan od takvih koji je 'svoj' klub doveo do samog dna je i Ahsan Ali Syed za kojeg se smatra kako je jedan od najvećih prevaranata u svijetu nogometa. Ovaj indijski poslovnjak je još 2011. kupio Racing Santander i obećao svima blagostanje, ali umjesto toga, sa sobom je donio probleme.

- Veselim se dugogodišnjoj suradnji. Investirat ću svoje znanje i novac kako bi ovaj klub doveo do najveće moguće razine u Španjolskoj, ali i Europi - govorio je svojevremeno Syed kada je preuzimao Racing.

image
ALBERTO AJA Afp

Ipak, u konačnici se sve pokazalo kao jedna velika prevara.

- U pitanju je međunarodni prevarant koji je dobro znao da ne može biti izručen u vremenu kada je boravio u Dubaiju. Nije uložio ni eura, a također je osmislio plan kako da predsjendnik kluba ostane isti. Na taj je način mogao raditi što god je htio - rekao je španjolski novinar Pedro López Ochoa.

- Čovjek je bio propalica, a novca nije bilo. Kada je dolazio je rekao da je stigao privatnim avionio, a u biti ga je iznajmio, tek ga je kasnije registrirao kao privatni. Došao je s još desetoricom menadžera, sastao se sa gradonačelnikom, rukovao s ministrom, a svoje je vozilo parkirao na centralni trg, kao da je Tramp.

image
CESAR MANSO Afp

Čitava je priča završila tako što je predsjednik kluba Pernia sakncioniran, a Syed u Švicarskoj osumnjičen za pranje novca te mu je oduzeto pravo na vlasništvo.

Linker
30. travanj 2024 00:39