TOM DUBRAVEC/CROPIX
ZIMSKI MERCATO

Jedan od najvećih trenera svijeta želi Vatrenog! Zbog Ivana Perišića već je jednom letio za Zagreb

Možda za Perišića, što se tiče odlaska u Englesku, ovo bude ‘treće sreća‘
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 02. siječanj 2021. 12:08

Menadžer Tottenhama Jose Mourinho u velikoj je formi. Nakon što je poslije remija na gostovanju kod Wolverhamptona apostrofirao da njegova momčad ima manjak pobjedničkog mentaliteta, portugalski stručnjak se obrušio i na vodstvo Premier lige, koja je samo tri sata prije početka dvoboja Tottenhama i Fulhama odgodila premierligašku utakmicu zbog koronavirusa u redovima Fulhama.

Sutra će Mourinho i njegova momčad dočekati Leeds u utakmici koja bi mogla obilovati golovima, a statistika potpuno ide u prilog Portugalcu, koji je El Loca Bielsu svladao u sva četiri dosadašnja međusobna dvoboja uz gol-razliku 15:2. Kane i društvo traže pobjedu za ostanak u utrci za najviše pozicije, a Mourinho se paralelno priprema i za aktivnosti u zimskom prijelaznom roku. Portugalski trener je prije nekoliko dana najavio da mu je cilj dovesti dva pojačanja ove zime, a jedno od njih je, prema otočkim i talijanskim medijima (Eurosport, Calciomercato), svakako i hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Perišić.

image
MIGUEL MEDINA

U vrijeme kada je vodio Manchester United, Portugalac je zbog Perišića dolazio na pregovore u Zagreb, ali u konačnici do transfera nije došlo, a pretprošle zime se krilni napadač Intera spominjao u kontekstu odlaska u londonski Arsenal.

No, možda za Perišića, što se tiče odlaska u Englesku, ovo bude "treće sreća" s obzirom da ovoga trenutka u Interu nije prva opcija na svojoj poziciji za mjesto u prvoj jedanaestorici U trenutku kada je Dele Alli na izlaznim vratima Tottenhama, a Gareth Bale od povratka u redove Pijetlova i dalje muku muči s ozljedama, gotovo sve napadačke akcije padaju na leđa Sona i Kanea, ali koliko god je spomenuti dvojac sjajan, Mourinho traži još jednu kvalitetu više u napadačkom dijelu, a mjesec koji je započeo pokazat će hoće li se u konačnici odlučiti za Perišića.

Obrana Tottenhama također će pretrpjeti promjene, a prva opcija je za sada stoper Fiorentine, 23-godišnji Srbin Nikola Milenković, za kojeg je londonski klub spreman ponuditi oko 25 milijuna funti.

Linker
21. travanj 2024 04:28