Pogled na svečanu ložu goričkog stadiona tijekom finalnog okršaja
 DAMIR KRAJAC/CROPIX
UZVANICI U GORICI

Jedan Šuker uživo gledao finale Kupa, ali to nije bio Davor! Nije stigao ni Dalić, već novi pomoćnik...

U svečanoj loži okupio se veliki broj poznatih nogometnih ‘faca‘. Vidjeli su čak devet pogodaka...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 19. svibanj 2021. 21:55

Kiša, dosadna kiša, padala je u Velikoj Gorici, prvo nešto jača, a onda je oslabila. Bilo je i neugodno hladno, kao da se finale igralo u kasnu jesen, a ne mjesec dana prije službenog početka ljeta. Teren je na početku izgledao solidno, zamijetili smo tek jednu veću lokvu oko sredine travnjaka.

Ali, to je tako izgledalo samo s tribina jer nakon par minuta utakmice vidjelo se da lopta teško putuje po travi, bilo je mnogo vode, lopta je zastajala, što je vrijeme protjecalo sve teže se kontrolirala. Teren je što su minute odmicale postajao sve lošiji i lošiji, sve je teže bilo odigrati smislenu akciju.

Kad je Oršić zabio prvi gol, čuo se veliki pljesak iz svečane lože. Tamo se okupilo dosta uzvanika, uglavnom iz vrha Hrvatskog nogometnog saveza. Bilo je tamo društvo iz Izvršnog odbora Kuće hrvatskog nogometa. Naravno, bio je tamo i izvršni direktor Marijan Kustić. Predsjednik HNS-a Davor Šuker nije došao na finale Kupa, ali bio je u Velikoj Gorici jedan drugi Šuker, bivši ministar financija Ivan Šuker. Eto, bar je jedan Šuker došao na finale Kupa...

Nismo vidjeli nikoga od onih koji su se kandidirali za gradonačelnika Zagreba, pa niti one koji su ušli u drugi krug, Tomislava Tomaševića i Miroslava Škoru. Možda bi došli da se igralo u Maksimiru ili ih možda Dinamo baš i ne zanima. Tko zna, možda ih se nitko nije sjetio pozvati, pa onda nisu niti došli...

Kad je Ademi zabio drugi pogodak za Modre, pljesak iz svečane lože bio je nešto tiši. Dlanovima su udarali samo ljudi iz Dinama koje su predvodili predsjednik Mirko Barišić, predsjednica Uprave Vlatka Peras, te članovi Uprave Amra Peternel i Krešimir Antolić. Ovima drugima možda je nakon devet minuta bilo žao Puljana.

U loži smo još zamijetili izbornika mlade vrste Igora Bišćana, u društvu pomoćnika Ante Tomića. Seniorska reprezentacija također je imala svog predstavnika na finalu. Bio je to novi pomoćnik Zlatka Dalića, Vedran Ćorluka. Dalić je preskočio finalnu utakmicu.

Na utakmici je bio i proslavljeni Dinamov branič Milivoj Bračun, koji je trenersku karijeru u HNL-u počeo na klupi Istre u sezoni 1993./94. U Puli je bio u tri mandata. "Originalnu" je Istru vodio od veljače do listopada 1994. te od ožujka 1996. do ožujka 1997. Na klupi Istre 1961, pod imenom Pula, sjedio je u sezoni 2005./06.

Linker
12. travanj 2024 14:02