Bruno Durdov

 Ralf Poller/avanti/Imago Sportfotodienst/Profimedia
VELIKI KOMPLIMENT

Jedna od najvećih stranica za talente: ‘Ovaj dečko je budućnost hrvatskog nogometa‘

Bruno Durdov dobio je pozornost na praćenom X profilu "Football Talent Scout"
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 09. listopad 2024. 09:10

Hajdukovom wunderkindu Bruni Durdovu (16) pozornost je posvetila i stranica "Football Talent Scout". Bez puno analiza uz statistiku njegovih nastupa njegov ovosezonski učinak opisali su riječima "Sjajan početak profesionalne karijere za 16-godišnjeg krilnog igrača splitskog Hajduka! Budućnost hrvatskog nogometa".

Durdov je ove sezone odigrao 301 minutu raspoređenu u šest utakmica i za to vrijeme sedam puta otpucao prema protivničkim vratima, zabio tri gola, imao tri ključna dodavanja, prošlo mu je četiri od deset driblinga koje je pokušao uz sedam osvojenih lopti.

Mlaadi nogometaš i član U19 reprezentacije Hrvatske, iako će 17. rođendan proslaviti tek za dva mjeseca, otkriće je u Supersport HNL-u ove sezone u kojoj je debitirao proljetos kada je dobio posljednjih desetak minuta protiv Varaždina. Trener Hajduk Gennaro Gattuso, međutim, iskusno upozorava kako za Durdova nije dobro ako "preko noći" u očima javnosti postane zvijezda.

- Nogomet ne poznaje godine. Onaj tko je najbolji na treningu, taj igra. Bruno Durdov je jedan od tih igrača. Ali ne smijemo napraviti zvijezdu od njega. Ni mi, ni novinari. On još nije nigdje, ali može postati zvijezda. Ja ću se kao trener potruditi oko toga - kazao je nedavno trener Hajduka.

Linker
09. listopad 2024 11:06