JUAN MABROMATA
KOME VJEROVATI?

Jedni najavljuju borbu za Maradonine milijune, drugi tvrde da je potrošio skoro sve! Popis je impresivan

On je božanstvo, drugo ime za nogomet, ali oko njegovog ‘bogatstva‘ već su počele priče i podjele
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. studeni 2020. 22:50

Odmah nakon smrti jednog od najvećih nogometaša svih vremena dobar dio sportske javnosti zaprepastila je informacija koju su plasirali britanski mediji o tome kako je Diegu Armandu Maradoni ostalo još "svega 75 tisuća dolara" od cjelokupnog bogatstva stečenog u posljednjih četvrdesetak godina i grandiozne i osebujne karijere.

Potpuno drugačija verzija, međutim, stiže s juga Amerike. Argentinski mediji već se treći dan bave svime onime što na bilo koji način ima veze s njihovim nacionalnim zaštitnim znakom. Nema iz kojeg se ugla ne piše o njemu, božanstvu koje je drugo ime za nogomet, a jedan od najnovijih je - kome će pripasti svo bogatstvo koje je "čovjek s brojem 10" za života stekao.

Imao je puno žena, ali i samo jednu zakonitu, Claudiju Villafane. Oni su se i službeno razveli, pa bi i bivšoj gospođi Maradona moglo pasti na pamet prisustvovati pokojoj ostavinskoj raspravi...

Iako je Maradonina želja, po izjavi iz studenog prošle godine bila jasna, a ona glasi: "Nikome ništa neću ostaviti, sve do zadnjeg centa donirati ću u dobrotvorne svrhe", to se neće dogoditi.

Argentinski portal Clarin piše o tome kako će njegov prijatelj i odvjetnik Matias Morla voditi težak i stresan proces nasljeđivanja za kojeg će biti mnogo zainteresiranih strana. Na početku, nitko ne zna koja je prava vrijednost svega što je Maradona posjedovao. Ne manje važna stvar je ta da je Maradona za svoj 60. rođendan, dakle prije mjesec dana, želio na jednom mjestu vidjeti svu svoju djecu, po prvi puta u životu. To mu nije pošlo za rukom, jer se nisu svi pojavili...

image
JUAN MABROMATA

Po specijaliziranoj web-stranici Celebrity Net Worth, Maradonina ukupna zarada u karijeri je negdje oko 500 milijuna dolara. Naravno, tu nema podatka o tome koliki je dio toga potrožen na razne ovisnosti i život najvećeg nogometnog boema u povijesti. Sredinom osamdesetih bio je najplaćeniji sportaš na svijetu, a imao je i ekskluzivne sponzorske ugovore s Coca Colom, Hublotom i Pumom. Od svega toga, tvrdi Clarin, ostalo je 75 do 100 milijuna dolara. Tu spadaju sve vrijednosti koje je posjedovao, od gotovog novca preko pet kuća u Buenos Airesu i predgrađu istog, nekoliko luksuznih automobila i tako dalje.

Clarin tako donosi impresivan popis imovine:

- pet praznih kuća u Buenos Airesu (kvartovi Segurola, Puerto Madero, dvije u Nordelti i ona u Bella Visti u kojoj je živio s Rocio Olivom do zadnjeg preseljenja)

- dvije njegove nekretnine u Buenos Airesu koje je iznajmljivao

- četiri luksuzna automobila, među kojima su Rolls-Royce Ghost, BMW i8 i Hunta Overcomer

- poveća količina nakita u kojoj se ističe dijamantni prsten od 300 tisuća eura

- ugovori: Trenerski s Gimnasia La Platom, sponzorski sa EA Sportsom i Konamijem oko lika u video-igricama, sponzorski s Pumom, sponzorski s video-igrom PES oko ekskluzivnog korištenja njegova imena i lika

- nogometne škole u Kini, milijunski sklopljeni poslovi u Venezueli na izgradnji hotela, poslovi na Kubi i u Italiji

image
CARLO HERMANN

Argentinski dnevnik piše kako bi se bogatstvo trebalo podijeliti na njegovo petero djece, a to su: Dalma Nerea, Gianinna Dinorah, Diego Jr., Dieguito Fernando i Jana. Ipak, Maradona još ima šestero nepriznate djece, četvero na Kubi i dvoje u La Plati, u Argentini.

Tek treba vidjeti zapravo, kako će se rasplesti situacija s njegovom bivšom ženom koja je Maradonu svojedobno pokušala optužiti za porezne prevare i razne druge malverzacijske aktivnosti nakon njihove rastave.

Linker
23. travanj 2024 22:01