DENIS LOVROVIC Afp
PAO JE DOGOVOR

‘Jednog dana kada ovaj rat se završi...‘: Zagrebački Dinamo otići će u Kijev na reprizu humanitarnog spektakla

Atmosfera u Maksimiru zaista je bila prekrasna, a Ukrajinci su oduševljeni gostoprimstvom.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 30. travanj 2022. 10:06

Prekrasno je bilo u Maksimiru u četvrtak. Prijateljska, humanitarna utakmica zagrebačkog i kijevskog Dinama bila je nešto posebno, događaj koji će zauvijek ostati u sjećanju, bez ikakve patetike. Iz hrvatske metropole odaslana je poruka protiv rata, za mir.

Jučer su se u plavom klubu još svodili dojmovi divnog ogleda kojeg je pratilo više od četiri tisuće gledatelja, a prodano je skoro 5 tisuća ulaznica. Mnogi su, naime, kupovali ulaznice kako bi pridonijeli kompletnoj akciji, ali nisu došli na utakmicu. Ukupno je prikupljeno za ukrajinske izbjeglice 263 tisuće kuna. Osim kad se igraju derbiji HNL-a i europske utakmice u Maksimiru, rijetko se skupi toliki broj navijača na tribinama. Ta činjenica samo pokazuje na kakav su način poklonici zagrebačkog kluba shvatili humanu svrhu utakmice. Čuli smo u plavim dvorima kako su gosti iz Kijeva bili oduševljeni gostoprimstvom koje su doživjeli u Zagrebu, u Dinamu. Zahvalni su na svemu što im je bilo omogućeno na gostovanju u metropoli i Maksimiru.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Prije utakmice u četvrtak, delegacije klubova sastale su se na službenom ručku u kultnom zagrebačkom restoranu Okrugljak. U ugodnoj atmosferi razmjenjivali su se pokloni, razgovaralo prije svega o aktualnoj iznimno teškoj situaciji u Ukrajini, ali i o sportskim i drugim temama. U sastavu delegacije Dinama bili su predsjednik Mirko Barišić, predsjednik Nadzornog odbora Miroslav Rožić, predsjednica uprave Vlatka Peras, članica uprave Amra Peternel, te direktor marketinga i prodaje Tomislav Rukavina. U ime ukrajinskog kluba ručku su prisustvovali predsjednik kluba Grigorij Surkis, direktor kluba Rezo Čohonelidze, menadžer Anatoli Volk, te pomoćni trener ukrajinske prve momčadi i bivši igrač zagrebačkog kluba Ognjen Vukojević, uz nekoliko gostiju kluba. Gosti i prijatelji iz Ukrajine zahvalili su Dinamu na gostoprimstvu, na organizaciji humanitarne utakmice te na velikom srcu koje im je zagrebački klub pokazao u ovim teškim trenucima. Dogovoreno je da jednom, kad se završi rat, zagrebački Dinamo gostuje kod kijevskog na Olimpijskom stadionu u Kijevu.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Da podsjetimo, povodom odigravanja humanitarne utakmice igrači zagrebačkog Dinama istrčali su u žutim dresovima s posebnom oznakom utakmice. Ti dresovi sa svim oznakama i potpisom svakog igrača na vlastiti dres bit će u prodaji od ponedjeljka 2. svibnja, kao specijalna kolekcionarska edicija po cijeni od 1000 kuna u Dinamovom fan shopu kod stadiona Maksimir.

Linker
02. svibanj 2024 14:37