Artur Boruc u akciji
 FOTO OLIMPIK Nurphoto Via Afp
VOĐA NA TERENU

Jednom je udario suigrača, a sada se jako naljutio i na Vatrenog: Osebujna legenda stiže na Maksimir

Ima 41 godinu, ali još uvijek je nesporni lider momčadi. Navijači Rangersa ne mogu ga smisliti...
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 04. kolovoz 2021. 15:48

Vratar Legije, negdašnji poljski reprezentativac Artur Boruc, ne da se s travnjaka i prkosi biologiji. Dobro brani i u 41. godini života (rođen je 20. veljače 1980.), pa je tako i dalje prvi vratar poljskoga prvaka. Zbog ozljede koljena nije ga bilo u subotu u prvenstvenom dvoboju u Radomu, ali trebao bi biti na vratima Legije u srijedu navečer na travnjaku Maksimira.

Boruc je osebujan lik, ne voli davati intervjue, međutim, nerijetko se oglasi na društvenim mrežama. Nakon 2:1 pobjede u prvoj utakmici 2. kvalifikacijskog kola za ulazak u Ligu prvaka protiv estonske Flore u Varšavi, nezadovoljstvo igrom svoje momčadi iskazao je video-porukom na Instagramu...

- S ovakvim zalaganjem i mizernom ambicijom, nemamo što tražiti u Europi - oštar je bio legendarni poljski nogometni vratar.

Boruc je poznat kao vođa na terenu, čovjek koji nema “dlake na jeziku” i ne ustručava se reći što misli. A na uzvratnom dvoboju s Florom u Tallinnu, u jednom ga je trenutku naljutio i naš reprezentativac Josip Juranović! Boruc je, naime, procijenio da se Juranović presporo vraćao u obranu, pa se s uhvaćenom loptom u rukama okrenuo prema Juranoviću, nešto mu je rekao i potom parodirao trčanje, posprdno poskakujući u mjestu!

No, Juranović je još dobro i prošao. Poljski su mediji, naime, podsjetili da je Boruc, braneći za škotskog velikana Celtic, na jednoj utakmici Lige prvaka, iritiran lošom igrom Neila Taylora, udario svog suigrača! A dodajmo kako je u pet godina u Celticu (od 2005. do 2010.), ovaj bivši poljski reprezentativac (65 nastupa za nacionalnu vrstu), postao “neprijatelj broj 1” navijača Glasgow Rangersa.

Nije, naime, krio pripadnost katoličkoj vjeri, križao se na velikim derbijima (Old Firm) ispred navijača Rangersa (većinom protestanti) i dovodio ih je do ludila. Jednom je čak dobio i policijsku prijavu “zbog provokacija”, no u njegovu je obranu stala i katolička crkva u Škotskoj, epilog svega je bilo odbacivanje prijave.

A vrhunac Borucova “rata” s navijačima Rangersa bio je kad se nakon Celticova pogotka u jednom derbiju okrenuo prema njima i podignuo dres, ispod kojeg je bila majica s otisnutim likom Pape Ivana Pavla II. uz natpis “Bog blagoslovio Papu”.

Linker
30. travanj 2024 03:49