INSTAGRAM
PRAVI ‘ROLLERCOASTER‘

Jedva je spajao kraj s krajem, bio je na vrhu svijeta, a onda je doživio šok: ‘Čekam pozitivne vijesti‘

Nada se da će mu suspenzija biti smanjena jer doping nije uzeo namjerno
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 24. svibanj 2024. 20:02

Papu Gomez stigao je u Europu 2010. godine da bi se spasio od siromaštva, igrao je odlično za Atalantu i Sevillu, a s reprezentacijom Argentine osvojio je naslov svjetskog prvaka u Kataru 2022. te Copa Americu.

U svojim nogometnim počecima Gomez je jedva spajao kraj s krajem, a 2006. godine snimljena je fotografija na kojoj tada 18-godišnji nogometaš jede sendvič sa svojom djevojkom, a danas suprugom Linom Raff.

Dao si je obećanje da će uspjeti u nogometu, prvo je napravio transfer u talijansku Cataniju, potom je igrao za ukrajinski Metalist, a od 2014. godine bio je član Atalante.

Zbog sukoba s trenerom Gian Pierom Gasperinijem otišao je 2020. godine u Sevillu s kojom je osvojio Europsku ligu.

Međutim, veliki šok doživio je nakon što je bio pozitivan na doping testu. Karijera mu je prekinuta na dvije godine, a kaznu je doznao kad je potpisao za talijanskog prvoligaša Monzu.

Ugovor je ubrzo raskinut, a Gomez danas živi u Bergamu i povremeno igra padel. Nada se da će mu suspenzija biti smanjena jer doping nije uzeo namjerno.

Naime, argentinski veznjak koristio je djetetov sirup bez dozvole liječnika i kluba.

- Bilo bi mi teže da mi se sve dogodilo s 20 ili 25 godina. Ima važnijih stvari. Ne mogu se žaliti. Imam zdravlje, prijatelje, obitelj. I dalje se obraćamo odvjetnicima i pokušavamo ishoditi smanjenje kazne. Strpljivo čekam pozitivne vijesti – rekao je Gomez, koji je u veljači napunio 36 godina.

U razgovoru za As otkrio je i kako se pomirio s Gasperinijem.

- Sreli smo se prije par dana, ručali smo zajedno. Odlično smo se proveli. Ono što se dogodilo je stvar prošlosti, riješili smo to. Živjeli smo zajedno pet godina, i nije trebalo tako završiti. Probleme treba rješavati, život ide dalje – poručio je Papu Gomez.

Linker
03. rujan 2024 23:06