NOVA ZVIJEZDA BAYERA

Jedvaj nakon debija za Leverkusen: 'Dolazi moje vrijeme u Bundesligi'

Svi su me u Bayeru vrhunski prihvatili, startao sam na najbolji mogući način, kaže Jedvaj
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 25. kolovoz 2014. 09:23

Ponekad se nogometni život okrene preko noći. Upravo se to dogodilo Tinu Jedvaju, novom hrvatskom A-reprezentativcu. Njegova priča sigurno vam je poznata, kao 17-godišnjak za 5 milijuna eura iz Dinama je otišao u Romu. Veliki talent našeg nogometa nije se naigrao u Serie A, činilo se da karijera počinje stagnirati. Međutim onda se događa rasplet koji bi se u ovom trenutku mogao nazvati briljantnim.

Jedvaj odlazi na dvogodišnju posudbu u Bayer iz Leverkusena. Karijera u poznatom bundesligašu starta fenomenalno, kao iz snova. U subotu je u Dortmundu Bayer slomio Borussiju sa 2:0, Tin je odigrao svih 90 minuta na iznimno visokoj razini pobravši komplimente i slapove hvalospjeva. Prije toga je za klub iz Leverkusena odigrao 90 minuta u kup-ogledu protiv Alemannie Waldalgeshaim (6:0 za Bayer), te 45 minuta u prvoj utakmici Lige prvaka protiv Kopenhagena na gostovanju (3:2). Trener Roger Schmidt ne može zamisliti momčad bez Tina Jedvaja. Mogli bismo zaključiti da je Jedvajev dolazak u Njemačku zaista bio pravi “blitzkrieg”.

U nedjelju je mladić Sportskim novostima dao svoj prvi intervju nakon dolaska u redove Bayera.

- Kako se osjećam? Izvrsno, fenomenalno! Svi su me u Bayeru vrhunski prihvatili, startao sam na najbolji mogući način, igram u top formi... Ma, mogu govoriti samo rečenice ispunjene šećerom. Trener, suigrači, klub, sve je zaista sjajno. Ovdje ću imati vrhunske uvjete za razvoj - kazao nam je u uvodu Jedvaj.

Do onih već spomenutih službenih, od početka je igrao sve pripremne prijateljske utakmice Bayera, što je zorni podatak da ga je klub iz Leverkusena doveo kao pojačanje i buduću zvijezdu.

- Odmah sam dobio priliku na prvoj kup-utakmici, zatim u borbi za Ligu prvaka, pa u velikom derbiju s Borussijom u Dortmundu. Nisam mogao poželjeti bolji početak u novom klubu.

Protiv Kopenhagena u play-offu Lige prvaka, te protiv Borussije na startu Bundeslige igrao je na poziciji desnog bočnog, a u kupu protiv Alemannie ogled je proveo na mjestu stopera.

- Trener me stavlja na poziciju na kojoj sam mu najviše potreban. Meni odgovara igrati i na poziciji stopera i desnog bočnog. Uostalom, na poziciji desnog bočnog igrao sam i u Dinamu i u Romi. Odgovara mi ta pozicija.

To se najbolje vidjelo protiv Kopenhagena i Borussije. Kad je u play-offu Lige prvaka ušao umjesto Donatija na poziciji desnog bočnog, obrana Bayera se odmah stabilizirala, a protiv Borussije je od starta pokazao da će ta strana biti zabranjena zona za momke Jürgena Kloppa. Stoperske pozicije su trenutačno u vlasništvu Omera Topraka i Emira Spahića, ali Jedvaja trener vidi i kao stopera, oduševljen je njegovom polivalentnošću, što je i izjavio u njemačkim medijima. Tin priča kako zaista uživa u svakom trenutku otkako je došao u svoj novi klub.

- Ne mogu izdvojiti nikoga u Bayeru, kad su svi momci divni i uvijek na raspolaganju. Na terenu mi pomažu Spahić i Toprak, moji kolege iz obrane, tu su Hrvati Dario Krešić i Josip Drmić, svi dečki su spremni pomoći, mogu im samo zahvaliti na tome.

Gledali smo na početku Bundeslige najave njemačkih medija, elektroničkih i pisanih. Svi su gurali isti naslov, “starta liga svjetskih prvaka”! Bundesliga uz Premiership i Primeru kotira kao najbolja na Globusu. Nijemci misle da je najbolja.

- Gledajte, kad vidim kako je počela moja karijera u Bayeru, naravno da mogu ustvrditi da mi je bolje nego da sam ostao u Romi.

Kad smo ga pitali o danima provedenima u Romi, te zašto nije dobio priliku, kratko je kazao:

- Tako su ljudi u Romi procijenili, neću komentirati. Nema smisla čeprkati po prošlosti, to je iza mene, zanimaju me samo sadašnjost i budućnost.

Linker
27. travanj 2024 15:29