POVRATAK NAPADAČA

Jelavić: Bio sam nervozan i bilo me je strah, ali sve je nestalo ulaskom u teren

Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 19. siječanj 2011. 16:33

Hrvatski nogometaš Glasgow Rangersa Nikica Jelavić u utorak je zaigrao za svoj klub prvi put nakon 2. listopada, kada je zadobio tešku ozljedu desnog gležnja u srazu s Heartsom.

U unaprijed odigranom dvoboju 25. premierligaškog kola između prvaka i Invernessa na Ibrox Parku (1-0 za domaće Rangerse) 25-godišnji je centarfor ušao u igru umjesto Jamesa Beattieja u 59. minuti, zaigravši tako prvi put nakon 3.5 mjeseca.

- Dobio sam pola sata, malo više. Očekivao sam da će mi menadžer dati 15, maksimalno 20 minuta – rekao je Jelavić u razgovoru za Totalsport dodavši:

- Za vrijeme provedeno na travnjaku imao sam tri dobre prilike. Glavom sam, čini mi se, pogodio čak i vratnicu. Jednu sam idealnu priliku promašio nogom u situaciji u kojoj sam morao zabiti. No, s obzirom na to da nisam igrao više od tri mjeseca, mislim da mogu biti zadovoljan.

Menadžer Walter Smith i momčad treba vas odmah, pogotovo sada kada je postalo jasno da najbolji strijelac kluba Kenny Miller (22 gola) odlazi u turski Bursaspor.

- Da, taj transfer još nije gotov, ali čini se da je pitanje trenutka. Istina je, trener nema vremena čekati me. Moj se doprinos očekuje odmah. Nadam se da ću vrlo brzo biti dorastao potrebama momčadi.

Uobičajena je i otegotna činjenica da su nogometaši nakon dugotrajnoga rehabilitacijskog procesa podložni ozljedama drugih mišića i vezivnih tkiva. Bojite li se posljedica pauze? Koliki je rizik od nove ozljede?

- Prirodno je osjećati psihičku blokadu i čuvati ozlijeđeno mjesto. No, ja tijekom pauze nisam zapostavio ostale mišiće. Nastojao sam ih držati u što boljem stanju. Istina, treba biti oprezan jer mogućnost neke lakše ozljede, istegnuća ili napuknuća, postoji. Prije ulaska u igru osjećao sam zbog svega skupa malo i strah. No, prestao sam ga osjećati odmah po utrčavanju na teren.

Kako je pritom reagirala publika?

- Fino. Dobio sam ovacije.

Dobili ste žuti karton, kako je sudac procijenio, zbog simuliranja...

- Uklizao sam suparničkom igraču i odnio loptu. Ušao sam potom u 16-erac i osjetio mali kontakt s leđa. Nisam se mogao zadržati na nogama jer sam, jednostavno, izgubio ravnotežu. Zato sam pao. Nisam tražio 11-erac niti mislim da je bio. Rekao sam to odmah sucu. Nažalost, čovjek je sasvim pogrešno procijenio situaciju.

Vrlo se pohvalno prije nekoliko dana o vama u škotskim medijima izrazio Dado Pršo, legendarni napadač Rangersa i heroj Ibroxa. Kako ste to doživjeli?

- Drago mi je što misli da ću biti poput njega. No, ja sam tek došao i odigrao svega sedam utakmica. Puno još moram dokazati i napraviti da bih ušao u istu rečenicu s njim. I dan-danas Pršo je klupski junak. Ne mogu vam opisati kakve reakcije kod navijača proizvede spominjanje njegova imena.

Hoćete li biti na dispoziciji izborniku Slavenu Biliću za skorašnji prijateljski ogled s Češkom?

- Naravno. Spreman sam u potpunosti. Dotad ću, bude li sreće, skupiti i nekoliko vezanih nastupa za Rangerse, mislim ukupno četiri. Očekujem izbornikom poziv.

Linker
01. srpanj 2024 09:18