MOYES

'Jelavić je poput Šukera'

Tijekom jesenskog dijela sezone izgledali smo kao da uopće ne možemo zabiti gol. Nikica je učinio da smo sada daleko opasniji po tom pitanju
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. travanj 2012. 19:30

Od Louisa Sahe Everton nije imao centarfora ubojitog poput Nikice Jelavića. Toliko je hrvatski nogometaš upečatljiv da se od komplimenata ne može suzdržati niti menadžer kluba David Moyes...

- Nikica me podsjeća na Šukera. Zabijanje golova doživljava kao dio svog posla, kao svoju prirodnu ulogu u momčadi, ali također nam puno pomaže pri razigravanju suigrača. Stalno se nudi u igri i zato je jako dobar za nas. Gladan je gola i pokazao je to jako dobro protiv Norwicha – rekao je menadžer o Jelaviću, koji je pri subotnjemu premierligaškom remiju (2-2) kod Norwicha za liverpulski klub zabio oba gola, te se već popeo na brojku od pet postignutih pogodaka ove sezone, čime dijeli prvo mjesto na ljestvici najboljih Evertonovih strijelaca u Premiershipu.

- Tijekom jesenskog dijela sezone izgledali smo kao da uopće ne možemo zabiti gol. Nikica je učinio da smo sada daleko opasniji po tom pitanju.

- Prilagodio se jako dobro. U Glasgow Rangersima vjerojatno je više bio na lopti no što je kod nas, tako da za nas mora malo više raditi u obrani, no, generalno, ide mu jako dobro.

- Njegova su realizatorske sposobnosti fantastične. Problem je jedino što ga protiv Norwicha nismo dovoljno često "hranili" loptama. Da smo ga nalazili češće u izglednim situacijama, mogao je zabiti još koji pogodak. Nismo mu, međutim, to omogućavali u dovoljnoj mjeri - konstatirao je škotski stručnjak koji je s Jelavićem u momčadi na ljestvici preskočio gradskog rivala Liverpoola.

Linker
23. rujan 2024 11:23