McCOIST PRIZNAO

Jelavić nije tražio odlazak iz Rangersa, ali je uvijek želio igrati u Premiershipu

Istina jest da je uvijek spominjao kako bi volio zaigrati u engleskom Premiershipu, ali nikada nije rekao da želi otići iz Rangersa
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. veljača 2012. 13:23

Menadžer škotskog Rangersa Ally McCoist priznao je kako hrvatski reprezentativni napadač Nikica Jelavić, siječanjsko pojačanje Evertona, nije inzistirao na odlasku s Ibroxa, iako vrhuška kluba tvrdi suprotno…

- Rangers je u teškoj financijskoj situaciji. Znam to, čuo sam informaciju unutar kluba da imaju probleme. Menadžeru sam rekao da ću ostati ako tako odluči predsjednik kluba, ali i otići ako žele zaraditi novac na meni. Odluku o mom odlasku donio je klub, a ne ja - rekao je Jelavić po dolasku u Everton.

U klubu iz Glasgowa su bili ljuti ljuti što je Jelavić rekao da nije imao ništa protiv ostanka u Rangersu, ali ga je predsjednik Craig Whyte odlučio prodati. Najprije je to opovrgnuo sam Whyte, ustvrdivši kako je 26-godišnji napadač sam inzistitrao na odlasku, a potom je u istom tonu govorio i direktor Rangersa Ali Russell, koji je čak dodao ''kako Nikica priča besmislice''.

Međutim, menadžer Ally McCoist u tom je ''ratu riječima'' stao na Jelavićevu stranu, a ne na stranu čelnika kluba u kojem prima plaću!

- Imao sam u ponedjeljak vrlo kvalitetan razgovor s Nikicom. Niti u jednom trenutku nije rekao da želi otići iz našeg kluba! Istina jest da je uvijek spominjao kako bi volio zaigrati u engleskom Premiershipu, ali nikada nije rekao da želi otići iz Rangersa – pošteno je priznao McCoist u izjavi za Express.

Everton može izboriti plasman u Europu

Iako momčad Evertona trenutno zauzima tek 10. mjesto u Premiershipu, Nikica Jelavić, koji je prije nekoliko dana stigao u klub s Goodison Parka, vjeruje da ''toffeesi'' mogu izboriti i plasman u Europu…

- Zašto se ne bismo plasirali u europska natjecanja već ove sezone? Imamo momčad koja je to sposobna učiniti i moja velika nada je da ćemo to i napraviti. Nadam se da će i moji golovi u tome pripomoći. Učinit ću sve što mogu kako bih zabio što više golova. Everton ima dobru momčad i zaslužuje bolji plasman na ljestvici – prenosi Jelavićevu izjavu Daily Star.

- Prelazak u Everton i u engleski Premiership je iskorak u mojoj karijeri. Znam da moram biti još bolji, ali u Škotskoj sam puno toga naučio i to mi je razdoblje jako pomoglo za napredak u karijeri. Ima i u Škotskoj puno teških utakmica i uvijek se igra na 100 posto, iako kvaliteta nije na tako visokoj razini kao u Engleskoj. Znam da ću ovdje morati biti još bolji i spreman sam na to. Ne mogu dočekati da izađem na teren. Pritisak je uvijek tu, ali ja moju situaciju više dožvljavam kao izazov, a ne pritisak. Znam da se od mene dosta očekuje i sprema sam ispuniti ta očekivanja i dokazati da zaslužujem biti u ovoj momčadi.

- Moj san je uvijek bio zaigrati u engleskom prvenstvu, jer je to najbolja liga. Motiviran sam igrati dobro i zabijati golove. Želim dokazati da mogu igrati ulogu u ovoj ligi.

Izbornik Slaven Bilić, bivši igrač Evertona, bio je jedan od prvih s kojima je razgovarao, nakon što je potpisao ugovor na četiri i pol godine s Evertonom.

- Već sam razgovarao s Bilićem i opet ću za nekoliko tjedana kada se nađemo na okupljanju reprezentacije. U zadnje dvije i pol godine sam uvijek bio u kadru reprezentacije. Nadam se da će mi dolazak u Everton pomoći da učvrstim svoje mjesto u prvoj momčadi.

Linker
23. rujan 2024 08:38