Marko Miscevic / CROPIX
OKUPLJANJE U SHERATONU

Jerko Leko vratio se u reprezentaciju nakon gotovo dvije godine izbivanja!

Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 06. studeni 2011. 21:58

Nakon gotovo dvije godine stanke Jerko Leko vratio se u krug kandidata za nacionalnu momčad. Dinamova veznog igrača izbornik Bilić zove kao vatrogasno rješenje, Leko će pojačati konkurenciju za desni bok nakon što je u subotu iz tračnica izletjeo i Šime Vrsaljko.

Leko stiže u paketu s drugim novim/starim članom ‘vatrenog’ društva, Miljenkom Rakom. Stručnjak za kondicijsku pripremu Biliću treba zbog specifičnog zadatka koji očekuje momčad. Dvije utakmice u pet dana praktično znače život u turnirskom režimu, zahtijevat će ne samo taktičko-tehničko brušenje nego i rad na podizanju tjelesne pripremljenosti.

Stipe Pletikosa nije u subotu konkurirao za utakmicu Rostova u ruskom prvenstvu. Bilić informira da je njegova najbolja ‘jedinica’ vikend provela u Splitu odradivši dva individualna treninga. Ozljeda koljena je prošlost i Pletikosa bi trebao biti fit do petka.

Bilić je na sinoćnjem okupljanju reprezentativaca u Sheratonu rekao da ga ne čudi Hiddinkova odluka o izostavljanju Nurija Sahina. Vezist Reala tek se vraća na teren nakon maratonskog bolovanja, a turski izbornik u vezi ionako ima višak dobrih rješenja.

- Nama nedostaje više igrača nego Turcima, ali posjedujemo kvalitetu da položimo ovaj ispit - rekao je Bilić.

Linker
24. rujan 2024 06:24