AP
ODLAZAK ZBOG RASIZMA

John Terry šokirao Engleze: 'Ovo je kraj moje reprezentativne karijere'

Piše: HinaObjavljeno: 24. rujan 2012. 13:01

Engleski nogometaš John Terry odlučio je okončati svoju reprezentativnu karijeru objavivši u nedjelju kako je njegovo mjesto u nacionalnoj vrsti neodrživo zbog slučaja vrijeđanja na rasnoj osnovi.

Terry (31) koji je u dresu engleske reprezentacije odigrao 78 utakmica od 2003. trebao bi u ponedjeljak pred sudom Engleskog nogometnog saveza odgovarati za optužbe da je rasistički vrijeđao braniča Queens Park Rangersa Antona Ferdinanda, iako ga je civilni sud oslobodio tih optužbi još u srpnju.

"Danas objavljujem kraj svoje reprezentativne karijere", izjavio je bivši kapetan engleske reprezentacije.

"Želim zahvaliti svim engleskim izbornicima koji su me odabrali 78 puta. Imam veliku čast dijeliti to zadovoljstvo sa svim igračima s kojima sam igrao. Želim zahvaliti i njima, navijačima i obitelji koji su me podržavali tijekom moje reprezentativne karijere", dodao je.

Terry, koji, ako ga se proglasi krivim za rasističko vrijeđanje Ferdinanda, može dobiti kaznu kakvu je dobio Liverpoolov Luis Suarez prošle sezone, istaknuo je da ga je FA stavio u nemoguću poziciju.

"Odlučio sam se za ovu objavu uoči saslušanja pred FA-om jer osjećam da FA, zadržavajući optužbe protiv mene u slučaju u kojem sam pred civilnim sudom već oslobođen, čini moju poziciju u reprezentaciji neodrživom", rekao je Terry koji je zadnju utakmicu za Gordi Albion odigrao u Moldaviji početkom mjeseca.

Terryju je oduzeta kapetanska vrpca u veljači zbog optužbi za rasisitlčki napad na Ferdinanda, što je navelo tadašnjeg izbornika Fabia Capella da podnese ostavku.

Linker
09. svibanj 2024 20:50