ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix
NOVA SREDINA

Još jedan Hrvat otišao prema SAD-u! ‘Stiže nam igrač s iskustvom, uklapa se u naš stil nogometa

‘Donosi dobre odluke kada je lopta u njegovom posjedu, te je dobar u izlascima na ubačaje‘
Piše: Toni RoićObjavljeno: 28. prosinac 2021. 21:52

Kalendarsku godinu 2021. hrvatski vratar Kristijan Kahlina (29) pamtit će po tome što je promijenio čak tri kluba. Najprije je u veljači napustio Goricu i prešao u bugarski Ludogorec iz Razgrada, da bi tri dana prije kraja prosinca i ove godine postao član američkog kluba Charlotte, koji će se u 2022. priključiti MLS-u kao 28. član lige najboljih američkih nogometnih klubova.

Kahlina je imao ugovor s Ludogorecom do 2024., ali sada će do istog termina biti član američkog kluba iz Sjeverne Karoline, koji je Bugarima za ovaj transfer platio 400.000 eura odštete.

- Kristijan Kahlina je kompletan vratar, koji se dobro uklapa u naš stil igre. Donosi dobre odluke kada je lopta u njegovom posjedu, te je dobar u izlascima na ubačaje i obranama izglednih prilika. Dolazi nam s iskustvom iz europskog nogometa i jedva čeka da se kroz MLS ponovno dokeže - rekao je sportski direktor Charlotte Zoran Krneta.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Kahlina je ostao upamćen sa 151. uzastopnim nastupom za Goricu u 1. HNL, dugo je bio i kapetan velikogoričkog kluba, dok je u Ludogorecu osvojio naslov prvaka Bugarske s tadašnjim trenerom Valdasom Dambrauskasom, te ukupno upisao 36 nastupa i 13 čistih mreža. Prošle godine u ovo doba obojica su još bili u Gorici, da bi 365 dana kasnije preko usputne stanice zvane Ludogorec bili na adresama u Hajduku (Dambrauskas) i Americi (Kahlina).

Vratar koji je karijeru počeo u Dinamu, a branio još i za Lučko, te Vinogradar iz njegovih slavnih dana dok je postojao i bio hrvatski drugoligaš, priključuje se hrvatskoj koloniji u MLS-u, gdje su trenutačno Damir Kreilach i Toni Datković (Real Salt Lake), Marko Marić (Dynamo Houston), Dario Župarić (Portland Timbers) i Roberto Punčec (Sporting Kansas City).

Linker
20. travanj 2024 03:59