Roman Abramovič

 Pa Images/Alamy/profimedia
‘NIŠTA TI NE BRINI‘

Još jednom slavnom nogometašu oteli su oca, javio mu se Abramovič: ‘Trebam li poslati svoje ljude?‘

‘Uspio sam platiti mnogo novca da mi tata bude pušten‘, rekao je John Obi Mikel
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 09. studeni 2023. 09:13

Ruski milijarder Roman Abramovič morao se povući iz vlasništva engleskog velikana Chelseaja nakon početka ruske agresije na Ukrajinu, a navijači Bluesa danas se s nostalgijom prisjećaju njegove ere koja je bila obilježena velikim uspjesima i značajnim trofejima.

Abramovič se kasnije angažirao i u mirovnim pregovorima dvaju zaraćenih strana, a ovih je dana bivši Chelseajev nogometaš John Obi Mikel ispričao zanimljivu anegdotu povezanu s bivšim vlasnikom kluba sa Stamford Bridgea.

Naime, za vrijeme Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine Mikel je bio član reprezentacije Nigerije, tada je već igrao u kineskoj ligi nakon 10 i pol godina u Chelseaju.

Mikel je dva sata uoči utakmice s Argentinom doznao kako mu je otac otet u Nigeriji, i to već drugi puta. Prvi put je razgovarao s otmičarima, platio je poveći novčani iznos i otac mu je bio oslobođen.

- To je bilo apsolutno šokantno. Prvi put je bio šokantan, ali drugi put je bio još šokantniji jer sam uskoro trebao igrati jednu od najvećih utakmica u svom životu - kazao je bivši nigerijski reprezentativac.

Puno je razmišljao o tome treba li suigračima i izborniku reći što se dogodilo, odlučio je šutjeti o tome i odigrati utakmicu.

- Nažalost, nismo pobijedili i onda sam nakon toga svima rekao. Izbornik i neki od igrača bili su gotovo u suzama. Govorili su da sam im trebao reći i da nisam trebao igrati.

Prisjetio se da mu je Roman Abramovič, kad je doznao za novu otmicu, rekao:

- Želiš li da pošaljem ljude? Jer znam da ako pošaljem ljude, mogu izvući tvog oca. Ne brini o tome kako ću to napraviti. Samo mi dozvoli, ako želiš to, ja to mogu učiniti - prenio je Mikel Abramovičeve riječi u razgovoru za engleske medije.

Na kraju ipak nije išao tim putem. Nakon što mu je otac u telefonskom razgovoru rekao neka otmičarima da šti žele jer su ga pretukli i prijete mu da će ga ubiti, odlučio je i drugi put platiti otkupninu.

- Uspio sam platiti mnogo novca da mi tata bude pušten – kazao je Mikel, koji je igračku karijeru završio u ljeto 2022. godine.

Linker
27. travanj 2024 09:44