MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
NOVO OTKRIĆE

Još nije odigrao cijelu utakmicu, a zabija kao na traci: ‘Moje vrijeme će doći! Da bar zabijem Grcima...‘

‘Šutim i radim. Trener je korektan i pošten, a on odlučuje tko će igrati‘, kaže mladi ofenzivac.
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 25. kolovoz 2021. 08:37

Čovjek odluke na Rujevici u nedjelju je bio Denis Bušnja, 21-godišnji lijevokrilni napadač Rijeke. Postigao je pogodak za 2:1 pobjedu protiv Šibenika u 76. minuti, koju sekundu nakon ulaska u igru umjesto Merkulova. I to kakav pogodak! Prince Ampem ubacio je loptu s lijeve strane na drugu vratnicu, Bušnja je bio sam, umirio je loptu prsima i potom je volejem s desetak metara ‘probio’ vratara Rogića!

Pa iako je trener Tomić nakon dvoboja bio realan i rekao “da je suditi samo po igri, nismo zaslužili bodove”, pobjedi Rijeke nema zamjerke. Jer, Šibenik svoje prilike nije iskoristio (odličan je bio vratar Zlomislić u svom debiju za Rijeku), nije znao materijalizirati dobru igru, dok je Rijeka dočekala svoje zgode, realizirala ih je i upisala vrijedne bodove uoči uzvrata doigravanja za ulazak u Konferencijsku ligu s PAOK-om...

Sjajan osjećaj

- Sjajan je bio osjećaj zabiti pogodak praktički u prvom dodiru s loptom! Bilo je ‘čupavo’, Šibenik je stvarno kvalitetan, dobro je igrao i znao je iskoristiti spoznaju da smo mi bili u sastavu koji je doista prvi put igrao zajedno. No, pokazali smo karakter, vratili smo se iz rezultatskog minusa, preokrenuli smo rezultat i pobijedili. Sretan sam što je baš moj pogodak presudio i donio radost cijeloj momčadi i navijačima - rekao nam je Bušnja nakon jutarnjeg treninga u ponedjeljak.

Mladi je napadač povratnik s posudbe iz slovačkog Sereda. Lani je u Seredu odigrao 30 utakmica, postigao je pet pogodaka i imao je pet asistencija. Rođen je u Varaždinu (otac mu je iz Bednje, kao i Murićevi i Kramarićevi očevi), a u Rijeku je došao prije 6 godina iz Međimurja. ‘Snimili’ su ga riječki skauti i doveli na Kvarner, a bio je jedan od najboljih igrača u starijim pionirima Rijeke, koji su nastupili na završnici Nike kupa u Manchesteru.

Ove ste sezone odigrali sedam utakmica, ali ni jednom niste bili na travnjaku svih 90 minuta. Jeste li zadovoljni minutažom?

- Moje je da treniram i šutim. A trener odlučuje tko će igrati. Nastavim li ovako igrati i zabijati golove, vjerujem da će doći moje vrijeme za cijelu utakmicu, nadam se kako ću ‘natjerati’ trenera da dobijem veću minutažu. Vjerujem treneru, vidi se da zna što radi, korektan je i pošten, a na meni je da u svakom trenutku budem spreman za igru.

Ukupno ste na travnjaku, na 4 europske i 3 prvenstvene utakmice, bili 153 minute i postigli ste tri pogotka (dva u Europi, jedan u Prvoj HNL)! Dakle, ukupno ste u manje od dvije utakmice triput tresli mreže, lani ste u Seredu postigli na 30 utakmica samo dva gola više...

- Da, kad se pogleda ta statistika, moram biti prezadovoljan! Nogomet se igra za golove i dobro koristim svaku minutu koju provedem na terenu. Tako moram i nastaviti, svaki trenutak u igri moram iskoristiti za novo dokazivanje. I siguran sam da ću biti nagrađen za trud i odricanje.

Koliko vam je u igračkom razvoju pomogla lanjska posudba u Seredu?

- Osjećam da sam znatno bolji igrač nego što sam bio prije odlaska. I nisam baš bio sretan kad sam trebao ići u Slovačku, nisam baš bio zainteresiran, ali poslušao sam klub i svog agenta, uvjerili su me kako je najvažnije da igram i skupljam minutažu. I sad mogu reći da je to bio pravi potez! Prikupio sam lijepo nogometno i životno iskustvo i doista mi je jako drago što sam bio u Slovačkoj.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

Probijanje obruča

U četvrtak je pred vama veliki izazov, uzvratni dvoboj protiv PAOK-a. Preživjeli ste utakmicu u Solunu...

- Bilo je teško i najvažnije je da smo iz Grčke donijeli dobar rezultat. Taj okršaj shvaćamo kao finale nekog natjecanja i spremni ćemo ga dočekati. Bilo je ‘vruće’ u Solunu, navijači su gurali PAOK, ali siguran sam da će i naši navijači na Rujevici stvoriti vrhunsko ozračje i da će nam pomoći u borbi za europsku jesen - kaže Bušnja i nastavlja:

- PAOK je iskusna momčad, nisu Grci možda trkački jaki, ali svojom su nas kombinatorikom pritisnuli i nismo mogli probiti taj obruč u drugom poluvremenu. Kvalitetan je to sastav i bit će to opet vrlo teška utakmica. PAOK je i dalje favorit, ali na Rujevici će se mnogo toga i nas pitati, nitko ne može doći na naš stadion, pred naše navijače i reći da će nas pobijediti. No, morat ćemo biti na najvišoj razini, morat ćemo dati svoj maksimum za pobjedu. Svi dišemo kao jedan, zajedništvo je naša snaga, željno čekamo taj dvoboj i vjerujem da uz potporu navijača možemo slaviti.

I još kad bi se ponovio ovakav rasplet, pa da zabijete za pobjedu...

- Uh, nitko ne bi bio sretniji od mene! Daj Bože da bude tako.

Linker
10. svibanj 2024 07:33