ANDREW BOYERS Afp
LAVINA KRITIKA

Jose Mourinho se žestoko obrušio na Garetha Balea: ‘Samo ovaj jedan podatak sve govori o njemu...‘

Special One nije štedio nekad najskupljeg igrača svijeta. Očito mu se Velšanin negdje jako zamjerio
Piše: Dean BauerObjavljeno: 05. lipanj 2021. 23:09

Neko su vrijeme surađivali, radili zajedno. Nekako se čini da se to više neće dogoditi. Mislimo na Special One i Garetha Balea.

Teško naime da će tako nešto biti moguće nakon za Mourinha uobičajeno verbalno “snažnog”, ali ipak iznimno oštrog mišljenja izrečenog glede kapetana nogometne reprezentacije Walesa.

Portugalac, novi trener Rome, stručni je komentator londonskog dnevnika Sun za skorašnji Euro, a u jednom od prvih komentara se dotaknuo Garetha Balea u kontekstu Walesa. Prema Mourinhovu mišljenju, Wales će na Euru biti u velikim problemima budući da je njihov kapetan, vođa momčadi, strijelac i što li sve još ne, u izrazitoj krizi.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

- Kad pogledate Garetha i koliko je velikih utakmica odigrao, koliko je značajnih golova protiv velikih momčadi dao, brojka je... vrlo malo ili zapravo ništa! To baš i nije sjajna situacija za momčad poput Walesa koja nema baš puno opcija - vrlo će oštro Jose Mourinho.

- Wales godinama ovisi o Baleu i Aaronu Ramseyu, dvojicu ondje najnadarenijih igrača. No, ako pogledate Ramseyev učinak prošle sezone u Juventusu, to je sezona puna ozljeda - nastavio je Mourinho.

image
GEOFF CADDICK Afp

Povučena kočnica

Kako ipak ne bi ispalo pregrubo, te kako bi mogao danas-sutra stupiti na velško tlo, Mourinho je malo “povukao” kočnicu, pa ipak ustvrdio: - No, oni su uvijek dobro organizirani i znaju kako kreirati situaciju u kojoj će se izvući maksimum od nadarenih igrača.

Mourinho valjda dobro zna što priča kada govori o Baleu. Osim što ga je vodio u Real Madridu, bio ga je doveo na posudbu u Tottenham i uvodio ga u igru samo 6 puta, a ovaj je postigao 4 gola. U cijeloj sezoni pak 16 golova. To uopće nije baš tako loše, ali nakon ovakvih Joseovih izjava, očito je da između trenera i igrača baš nisu postojale dobre “vibre”. U najmanju ruku.

Linker
02. svibanj 2024 11:06